Mitä Lapselle Päälle Astetta

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2534

  +

  Mitä lapselle päälle astetta?

  Suomessa tunnetaan hyvin talven paukkupakkaset ja kylmyyteen varustautuminen on tärkeää myös lasten kohdalla. Lasten vaatetus kannattaa suunnitella siten, että se on lämmin ja mukava, mutta samalla lapselle on helppo liikkua ja leikkiä.

  Tärkeintä on, että lapselle puetaan yllä riittävästi vaatteita. Kerrospukeutuminen on erittäin hyvä ratkaisu, sillä se antaa mahdollisuuden säätää vaatetuksen määrää ja lämpötilaa eri tilanteissa. Kerrospukeutumisessa päällimmäisenä vaatteena tulee olla tuulen- ja vedenpitävä takki tai haalari, jonka päällä voi olla eristeellinen välikerros ja puuvillainen aluskerros.

  Huomioi myös, että lapsen asu ei saa olla liian tiukka tai liian löysä, sillä tämä heikentää lämmöneristystä. Lapsen tulee myös pystyä liikkumaan ja leikkimään esteettömästi. Vaatteiden tulee olla laadukkaita ja kestäviä, sillä ulkoleikkeihin liittyy monenlaisia riskejä ja mahdollisia repeämiä tai reikiä vaatteisiin.

  Lisäksi lasten kenkien tulee olla lämpimät ja mukavat, ja niiden on hyvä olla vedenpitävät. Varsinkin pienemmille lapsille on tärkeää, että kengän sisällä on lämmin vuori, joka pitää pienet varpaat lämpimänä.

  Lapset ovat usein aktiivisia, joten liikuntavaatteet ovat tärkeä osa lapsen talvivaatetusta. Kiristyvät liikuntavaatteet auttavat pitämään lapsen lämpimänä ja suojaavat ihoa. Sovita vaatteet ennen ostopäätöksen tekemistä, jotta varmistetaan optimaalinen istuvuus.

  Aikuisten tapaan lapsenkin on hyvä käyttää päähinettä, joka pitää pään ja korvat lämpimänä. Pipo on yleisin vaihtoehto, mutta huomioliivin tapaan pään suojaa suojaavat myös kypärämäiset tuotteet.

  Kasteleminen on yksi suurimpia riskitekijöitä, kun olosuhteet ovat kylmät ja kosteat. Huolehdi siis, että lapselle on mukanaan ylimääräisiä sukkia ja hanskoja, jotta lapsi voi vaihtaa ne tarpeen vaatiessa. Kastelemattomat ja kuivat hanskat ja sukat ovat tärkeitä, jotta kylmyys ei pääse tunkeutumaan ihmiskehoon.

  Lopuksi, huomioi, että lasten vaatteita on syytä pestä ja hoitaa ohjeiden mukaisesti, jotta niistä saa parhaan mahdollisen hyödyn. Pese vaatteet ilman huuhteluainetta, sillä huuhteluaine rikkoo vaatteiden teknisten ominaisuuksien toimivuutta. Vaatteiden hoito-ohjeiden mukainen pesu ja huolto pidentävät niiden käyttöikää, ja samalla lapselle tulee turvallinen ja lämmin talvialeikkikausi.

  Innostetaan siis lapset ulkoilemaan ja leikkimään, mutta muistetaan myös turvallinen, lämmin ja mukava vaatetus!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.