Mitä Lappiin Mukaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4844

  +
  Mitä Lappiin mukaan?

  Lappi on ainutlaatuinen matkakohde, joka tarjoaa upeita luonnon nähtävyyksiä ja aktiviteetteja ympäri vuoden. Olit sitten menossa talvella hiihtämään tai kesällä patikoimaan tunturimaisemiin, löydät varmasti Lappiin sopivat varusteet ja tarvikkeet.

  Tässä artikkelissa käymme läpi tärkeimmät varusteet ja tarvikkeet, joita tarvitset Lappiin matkatessasi.

  Pakkaa mukaan lämpimiä vaatteita

  Lapin ilmasto on arktinen, joten muista pakata mukaan lämpimiä vaatteita. Talvella tarvitset toppatakin, -housut, lämpimät saappaat, hanskat ja pipon. Kerrospukeutuminen on tärkeää, sillä se pitää lämpimänä, mutta samalla mahdollistaa tarvittaessa huurteen vähentämisen.

  Kesällä Lappiin matkatessa voi olla viileitäkin päiviä, joten varaudu myös kevyillä lämpövaatteilla. Sadevarusteet ovat myös tarpeen, sillä Lapin kesä voi olla kostea.

  Muista ottaa mukaan kunnon jalkineet

  Kun matkustat Lappiin, tarvitset hyvät jalkineet. Talvella lämpimät saappaat ovat tarpeen, sillä lumi ja kylmä voivat olla haastavia. Jos olet hiihtämässä, tarvitset hiihtokengät ja suksipaketin.

  Kesällä lenkkarit tai vaelluskengät ovat hyvä valinta patikointiin. Retkeilyyn voit hankkia myös kumisaappaat tai vaellussandaalit.

  Muista suojata silmäsi auringolta

  Lapin kesässä aurinko paistaa lähes vuorokauden ympäri, joten kannattaa muistaa suojata silmänsä auringolta. Aurinkolasit ovat hyödylliset, sillä ne vähentävät heijastuksia lumesta ja vedestä.

  Myös aurinkovoide on tärkeä. Muista levittää sitä riittävästi iholle, sillä Lapin aurinko voi olla petollisen voimakas. Muista myös huolehtia nesteytyksestä.

  Aktiviteeteista riippuen tarvitset erilaisia varusteita

  Lappi tarjoaa monenlaisia aktiviteetteja, joista voit valita itsellesi sopivan. Talvella voit hiihtää, lumikenkäillä, ajaa moottorikelkalla tai poroajelulla, tai kokeilla jääkiipeilyä. Keväällä voit osallistua hiihtokilpailuihin.

  Kesäaikaan Lappi tarjoaa mahdollisuuden patikointiin, vaellukseen ja kalastukseen. Voit myös ajaa maastopyörällä, käydä melomassa tai osallistua luontoretkille.

  Aktiviteeteista riippuen tarvitset erilaisia varusteita. Esimerkiksi moottorikelkkailuun tarvitset kypärän ja ajolasit, kun taas hiihtoon ja lumikenkäilyyn sopivat parhaiten piikkipohjaiset kengät.

  Muista myös valokuvata matkasi

  Lappi tarjoaa upeita maisemia, joita kannattaa tallentaa muistoiksi. Muista ottaa mukaan hyvä kamera ja varmista, että siinä on riittävä akku ja muistikortti.

  Muista myös varmuuskopioida matkakuvat. Voit tehdä sen esimerkiksi tallentamalla ne pilvipalveluun tai ulkoiselle kovalevylle.

  Yhteenveto

  Lappiin matkatessa tarvitset lämpimiä vaatteita, hyvät jalkineet ja aurinkosuojan. Aktiviteeteista riippuen tarvitset myös erilaisia varusteita ja tarvikkeita.

  Muista myös valokuvata matkasi ja tallentaa kuvat turvallisesti. Tämän artikkelin vinkkien avulla voit varautua Lappiin matkatessasi ja nauttia upeista luonnon nähtävyyksistä ja aktiviteeteista.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.