Mitä Lämmitysöljy Maksaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4308

  +

  Mitä Lämmitysöljy Maksaa?

  Suomessa moni asuu haja-asutusalueella, jolloin talon lämmittäminen voi olla haastavaa. Moni päätyykin käyttämään lämmitysöljyä, joka on yleinen energiamuoto haja-asutusalueiden omakotitaloissa. Mutta mitä lämmitysöljy oikein maksaa?

  Lämmitysöljyn hinta

  Lämmitysöljyn hinta muodostuu monesta eri tekijästä, kuten raaka-aineen hinnasta, kysynnästä, verotuksesta ja kuljetuskustannuksista. Lämmitysöljyn hinta vaihtelee myös alueittain. Yleensä lämmitysöljyn hinta on korkeampi syrjäseuduilla kuin kaupungeissa.

  Vuonna 2020 lämmitysöljyn hinta Suomessa on asettunut noin 76 euroon 1 000 litralta. Tämä hinta on suuntaa-antava, ja hintoihin voi tulla vaihtelua riippuen ajankohdasta ja alueesta.

  Hintojen vertailu

  Lämmitysöljyn hintoja on hyvä vertailla eri toimittajien välillä. Moni lämmitysöljyä myyvä yritys tarjoaa myös tilaus- ja toimituspalveluita. Tilaus- ja toimituspalvelun hinta voi vaihdella eri yrityksillä.

  Lämmitysöljyn hintaa voi myös vertailla netissä. Useilla energia-alan vertailusivustoilla voi vertailla eri toimittajien tarjoamia hintoja täyttämällä tilauslomakkeen verkossa.

  Säästövinkkejä lämmitysöljyn hankintaan

  Lämmitysöljyn hinta voi olla melko korkea, mutta hyvät säästövinkit voivat auttaa vähentämään kustannuksia.

  1. Osta öljyä ajankohtaisesti: Lämmitysöljyn hinnat voivat heilahtaa suuresti riippuen ajankohdasta. Onkin hyvä seurata öljyn hintoja ja tilata sitä silloin, kun hinta on matala.

  2. Tee yhteistilauksia: Omakotitalojen naapurit voivat tilata lämmitysöljyä yhdessä, mikä saattaa vähentää toimitus- ja kuljetuskustannuksia.

  3. Huolla lämmitysjärjestelmääsi: Hyvin toimiva lämmitysjärjestelmä kuluttaa vähemmän öljyä. Säännöllinen huolto auttaa pitämään järjestelmän kunnossa ja vähentää polttoaineen kulutusta.

  4. Lämmitysöljyn maksaminen: Jotkut öljytoimittajat tarjoavat alennuksia maksamalla öljysäiliön täytön etukäteen. Ylimääräisen rahan säästäminen voi olla houkutteleva vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää kuukausittaisia öljylaskuja.

  Yhteenveto

  Lämmitysöljyn hankinta on tärkeä asia talon omistajille, ja hintatietoisuus voi auttaa säästämään rahaa. Lämmitysöljyn hintaan vaikuttaa raaka-aineen hinta, kysyntä, verotus ja kuljetuskustannukset. Moni lämmitysöljyä myyvä yritys tarjoaa myös tilaus- ja toimituspalveluita. Hintojen vertailu eri toimittajien välillä on hyvä tapa löytää itselleen sopivan hinta-laatusuhteen. Hyvillä säästövinkeillä voi myös säästää rahaa lämmitysöljyn hankinnassa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.