Mitä Laittaa Hiirenloukkuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3973

  +
  Mitä laittaa hiirenloukkuun?

  Joskus vaikka kuinka siivoaisi kotia ja yrittäisi pitää huolta puhtaudesta, hiiriä voi silti vierailla asunnossa. Aluksi hiiriä ei ehkä huomaa, mutta ajan kuluessa ne voivat aiheuttaa terveyshaittoja ja vaivaa. Siksi on tärkeää asettaa hiirenloukkuja ja pyrkiä eroon hiiristä mahdollisimman nopeasti. Mutta mitä hiirenloukkuun pitäisi laittaa houkuttimiksi?

  Unohda juuston käyttö houkuttimena

  Paljon televisiossa nähdään pätkiä, joissa hiirenloukkuun laitetaan pala juustoa ja hiiri hyppää kiinni täydellä vauhdilla. Todellisuudessa hiiret eivät ole niin kiinnostuneita juustosta. Se ei välttämättä edes ole niiden suosikkiruokaa. Hiiret syövät mieluiten siemeniä ja viljaa, joten hiirien kiinni saamiseksi kannattaa harkita muita vaihtoehtoja.

  Fruit on loistava vaihtoehto

  Monet hedelmät, kuten omena, päärynä tai vesimeloni, houkuttelevat hiiriä loukkuun. Hedelmät tuottavat makeaa tuoksua, joka houkuttelee hiiriä lähemmäksi. Lisäksi hiiret pitävät hedelmälihasta ja kuivatuista hedelmistä, kuten rusinoista.

  Kokeile pähkinöitä

  Pähkinät, kuten maapähkinät, mantelit ja pistaasit, ovat myös hyviä houkuttimia. Hiiret voivat haistaa herkullisen pähkinän ja tulla lähemmäksi hiirenloukkua. Aromikkaat mausteet, kuten kaneli tai kardemumma, voivat myös houkutella hiiriä.

  Käytä siruja

  Hiiret voivat seistä hiukan pidempään ravinnottomina kuin useimmat eläimet. Kun heidän normaali ruokalähde ei ole saatavilla, he hakeutuvat muihin vaihtoehtoihin. Tämä tekee pienistä leivänmurusesta tai siruista hyviä houkuttimia hiirenloukkuihin. Ne tuottavat teräviä ääniä, joita hiiret voivat kuulla pitkälti ja ne hajuavat hyvin.

  Käytä syöttöjä

  Jos haluat varmistaa, että hiiret menevät hiirenloukkuun, voit valita syöttimiksi kaloja tai syömäkelvottomia makeisia. Syöttöjen avulla voit varmistaa, että hiiret löytävät hajut ja maistuvat houkuttimet. Sinun ei tarvitse syöttää hiiriä kalalla tai herkullisella ruokavaliolla yhdellä istumalla. Jos tarpeellan niin lisää sööttöä muutaman päivän välein, jotta hiirillä on aina jotain syötävää.

  Lopuksi

  Hiirenloukut ovat tärkeä väline hiirien torjunnassa. On tärkeää valita oikeat houkuttimet hiirenloukkuun, jotta hiiret eivät vain vältä niitä. Hedelmät, pähkinät, sirut ja syöttimet ovat kaikki hyviä vaihtoehtoja houkuttimiksi. Muista myös, että hiirenloukut tulee asettaa oikeaan paikkaan, jotta saat paremmat mahdollisuudet hiiren kiinni saamisessa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.