Mitä Lääkärit Eivät Kerro

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5777

  +

  Mitä Lääkärit Eivät Kerro

  Suomessa terveydenhuoltomme on korkeatasoista ja lääkärimme ovat koulutettuja huolehtimaan kansalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Vaikka lääkärit pyrkivätkin kertomaan kaiken, mitä potilas tarvitsee tietää terveydestään, on joitain asioita, joita lääkärit eivät välttämättä kerro. Tässä artikkelissa käyn läpi muutamia tärkeitä aiheita, joita lääkärit eivät välttämättä mainitse.

  1. Elämäntyylin vaikutus terveyteen

  Lääkärit usein keskittyvät diagnoosiin ja hoitoon sen sijaan, että puhuisivat elämäntyylistä ja sen merkityksestä terveyteemme. Monet sairaudet, kuten sydänsairaudet ja diabetes, voivat johtua epäterveellisestä elämäntyylistä. Lääkärit eivät aina kerro, kuinka tärkeää on syödä terveellisesti, liikkua ja huolehtia henkisestä hyvinvoinnista. Vaikka lääkehoito voi auttaa, terveelliset elämäntavat ovat kuitenkin avain hyvään terveyteen.

  2. Lääkkeiden haittavaikutukset

  Lääkärit antavat potilaille yleensä listan lääkkeistä, joita heidän tulisi ottaa. Valitettavasti lääkärit eivät usein kerro kaikista mahdollisista haittavaikutuksista tai yhteisvaikutuksista muiden lääkkeiden kanssa. Potilaiden tulee olla tietoisia lääkkeidensä riskeistä ja puhua lääkärin kanssa mahdollisista haittavaikutuksista.

  3. Toissijaiset diagnoosit

  Lääkärit diagnosoivat usein yhden ongelman ja käsittelevät sitä. Kuitenkin yhden ongelman taustalla voi olla muita toissijaisia ongelmia, jotka eivät tule esiin alkuperäisessä diagnoosissa. Joskus nämä toissijaiset ongelmat voivat olla isompi vaiva kuin alkuperäinen diagnoosi. On tärkeää käydä lääkärissä säännöllisesti ja olla avoin kaikista oireista. Jos epäilyttäviä oireita ilmenee, niistä kannattaa kertoa lääkärille.

  4. Psykologinen apu

  Henkinen terveys on yhtä tärkeä kuin fyysinen terveys, mutta lääkärit eivät usein puhu psykologisesta avusta potilaille. Monet sairaudet, erityisesti krooniset sairaudet, voivat vaikuttaa merkittävästi psykologiseen hyvinvointiin. Lääkärit voivat suositella psykologista apua, mutta potilaiden on itse kysyttävä siitä. Psykologinen apu voi olla erittäin hyödyllistä potilaille, joilla on sairaus.

  5. Ruoka ja ravintoarvot

  Lääkärit harvoin puhuvat potilaille ravintoarvoista ja siitä, kuinka tärkeää on syödä terveellisesti. Potilaiden tulisi kysyä lääkäriltään ruokavalioita ja ruokavalion vaikutusta terveyteen. Terveellinen ja tasapainoinen ruokavalio voi ehkäistä monia sairauksia, mutta se voi myös auttaa sairauksien hoidossa.

  Lääkärit pyrkivät parhaansa mukaan hoitamaan potilaitaan. Kuitenkin potilailla on myös vastuu terveydestään. On tärkeää tuntea oma kehonsa ja olla tietoinen siitä, kuinka terveellinen elämäntyyli voi auttaa ylläpitämään hyvää terveyttä. Muista kysyä lääkäriltäsi kaikki kysymykset, jotka sinulla on sen sijaan, että odottaisit lääkärin kertovan kaiken.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.