Mitä Kysymyksiä Esittää Työhaastattelussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1145

  +

  Mitä kysymyksiä esittää työhaastattelussa?

  Työhaastattelu on tärkeä vaihe työpaikan löytämisessä. Vaikka haastattelussa pääpaino on työnhakijan vastauksissa, myös työnhakijalla on mahdollisuus kysellä ja selvittää tietoja yrityksestä ja työtehtävistä. Alla on muutama hyvä kysymys, joita kannattaa esittää työhaastattelussa.

  1. Mikä on tärkein tehtävä tässä työssä?

  Kysyen tämän kysymyksen, voit selvittää mitä työnantaja pitää tärkeimpänä tässä roolissa. On hyvä tietää, mitä odotuksia työnantajalla on, jotta voit valmistautua paremmin tulevaan rooliisi.

  2. Miten osasto toimii ja miten tiimini työskentelee yhdessä?

  Tämä kysymys antaa sinulle mahdollisuuden ymmärtää, miten tiimityöskentely ja osaston toiminta sujuu. On tärkeää tietää, miten eri työtehtävät tulevat vaikuttamaan sinun työhösi ja kuinka voit osallistua tiimin yhteistyöhön.

  3 Mitä ominaisuuksia menestyvän työntekijän tulee omaan?

  Tämä kysymys antaa sinulle mahdollisuuden selvittää, mitä ominaisuuksia työnantaja etsii. Tällaisen kysymyksen avulla voit arvioida, miten hyvin sinun osaamisesi ja persoonasi sopivat rooliin.

  4. Kuiskitko työntekijöille, miten tehdä työnsä?

  Tämä kysymys on hieman epätavallinen, mutta siinä piilee hyvä tarkoitus. Jos vastaus on ”kyllä”, se on merkki siitä, että yrityksessä on hyvä koulutusohjelma. Jos vastaus on ”ei”, se voi tarkoittaa, että yritys tilaa ulkopuolisen koulutuspalvelun. Joka tapauksessa, työntekijöiden koulutus ja ohjaus on tärkeä tekijä uuden työn oppimisessa.

  5. Mitä arvot ovat tärkeitä yritykselle?

  Tämä kysymys on tärkeä, koska yrityksen arvot vaikuttavat siihen, miten työpaikalla sujuu. Jos yritys arvostaa avointa ilmapiiriä, työntekijöiden hyvinvointia ja sosiaalista vastuuta, nämä arvot kertovat, että yrityksessä nuo asiat ovat tärkeitä. Tämä on hyödyllistä tietoa uudelle työntekijälle, koska ne voivat vaikuttaa oman työn tyytyväisyyteen ja motivaatioon.

  Yhteenveto

  Näiden kysymysten esittäminen työhaastattelussa on tärkeää, koska ne antavat sinulle paremman käsityksen tulevasta roolistasi yrityksessä ja siitä, kuinka yhtiössä toimitaan. Muista, että työhaastattelu on kaksisuuntainen prosessi, ja sinulla on myös mahdollisuus selvittää asioita yrityksestä, johon pyrit.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.