Mitä Kysyä Työhaastattelussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #1220

  +

  Mitä kysyä työhaastattelussa?

  Työhaastattelu on yksi tärkeimmistä osista työnhaun prosessia. Se antaa sinulle mahdollisuuden näyttää osaamisesi ja taitosi, mutta se on myös mahdollisuus selvittää, onko kyseinen työpaikka sinulle sopiva. Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee valmistautua haastatteluun huolella. Valmistautumisen yhteydessä sinun tulee suunnitella myös kysymyksiä, joita voit esittää haastattelijalle. Tämä osoittaa, että olet oikeasti kiinnostunut työpaikasta ja että olet valmis oppimaan ja kehittymään.

  Seuraavassa on muutamia kysymyksiä, jotka voit esittää työhaastattelussa:

  1. Mihin odotatte uuden työntekijän pystyvän?

  Tämä kysymys antaa sinulle mahdollisuuden selvittää, mitä työnantaja odottaa sinulta ja mitkä ovat tehtäväsi. Se on myös hyvä tapa kertoa työnantajalle, että olet motivoitunut tekemään parhaasi ja että olet valmis haastamaan itsesi.

  2. Minkälaiset ovat työnne tärkeimmät haasteet?

  Tämä kysymys auttaa sinua ymmärtämään, millaisia tehtäviä sinulle tulee kuulumaan ja millaisia taitoja tarvitset niiden toteuttamiseen. Se antaa myös työnantajalle mahdollisuuden kertoa, mitkä ovat yrityksen tärkeimmät tavoitteet ja millä tavoin työntekijä voi auttaa niiden toteuttamisessa.

  3. Millaiset ovat yrityksen tavoitteet lähitulevaisuudessa?

  Tämä kysymys auttaa sinua ymmärtämään, millaisia suunnitelmia yrityksellä on tulevaisuutta varten ja millaisia mahdollisuuksia sinulla voi olla kehittyä ja kasvaa omassa työssäsi. Se vahvistaa myös työnantajalle, että olet kiinnostunut yrityksen strategiasta ja että olet valmis sitoutumaan sen tavoitteisiin.

  4. Mitkä ovat yrityksen arvot ja kulttuuri?

  Tämä kysymys auttaa sinua ymmärtämään yrityksen arvoja ja kulttuuria. Se auttaa myös sinua selvittämään, oletko persoonana sopiva yrityksen kulttuuriin ja jos työpaikka sopii sinulle.

  5. Millainen on työympäristö?

  Tämä kysymys auttaa sinua selvittämään, minkälaisessa ympäristössä työskentelet ja kuinka sopiva se on sinulle. On tärkeää, että viihdyt työympäristössä, jotta voit tehdä parhaasi työssäsi.

  Valmistautuminen haastatteluun ja kysymysten suunnittelu auttavat sinua valmistautumaan paremmin työhaastatteluun ja osoittavat työnantajalle, että olet valmis sitoutumaan yritykseen ja sen tavoitteisiin. Muista myös, että työhaastattelu on keskustelu, joten ole avoin ja rehellinen.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.