Mitä Kuuluu Ranskaksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1711

  +
  ## Mitä kuuluu ranskaksi?

  Ranskasta tulee monille mieleen kielen kauneus ja tyylikkyys, mutta mitä kuuluu sanoa, kun haluaa tietää miten ranskankielisellä ystävällä tai tuttavalla menee?

  Ensimmäinen vaihtoehto on kysyä, ”Comment ça va?” Tämä on yksi yleisimmistä tavoista kysyä, miten toinen henkilö voi. Tämä kysymys voi tarkoittaa kaikkea hyvää yleistilanteesta, terveydestä, mielialasta ja työpaikasta.

  Toinen vaihtoehto on kysyä, ”Comment allez-vous?” Tämä kysymys on hieman kohteliaampi ja formaalimpi vaihtoehto ja sitä käytetään useammin uusien ihmisten tapaamisissa tai silloin, kun keskustellaan tuntemattomien kanssa.

  Kolmas vaihtoehto on kysyä, ”Ça va bien?” Tämä kysymys on rento vaihtoehto, jota käytetään usein ystävien ja perheenjäsenten kanssa. Tämä kysymys kääntyy ”Kuinka menee?” tai ”Miten menee?”

  Jos haluaa kysyä yksinkertaisesti, ”Miten voit?” voi kysyä ”Comment vas-tu?” Tämä kysymys on hieman rento ja sopii hyvin puhuessaan ystävien kanssa.

  Jos henkilö kertoo että hänellä on asiat huonosti, voi kysyä, ”Qu’est-ce qu’il y a?” Tämä kysymys tarkoittaa, ”Mikä on vialla?” tai ”Mikä on ongelma?”

  Jos henkilö tuntuu tunnetasolla huonolta, voidaan kysyä ”Vous avez l’air triste.” Tämä on empaattinen tapa kysyä, mitä toiselle henkilölle kuuluu. Se on hyvä tapa ilmaista, että olet huolissasi toisen henkilön hyvinvoinnista.

  Jos toinen henkilö tuntuu hermostuneelta tai hämmentyneeltä, voi kysyä ”Est-ce que ça va?” Tämä kysymys on paras vaihtoehto, kun haluat kertoa heille, että he näyttävät hieman hämmentyneiltä.

  Jos on hyödyllistä tietää, millainen päivä jollakin on ollut, voit kysyä, ”Comment était ta journée?” tai ”Comment s’est passé ta journée?” Näiden kysymysten avulla voit saada selville, miten toisen ihmisen päivä on mennyt ja löytää mahdollisia tapoja jeesiä häntä saavuttamaan positiivisempia päiviä.

  Kaikki nämä vaihtoehdot ovat erinomaisia tapoja ilmaista kiinnostus toisen henkilön hyvinvoinnista. Heillä voi olla merkitystä kielen oppilaille, turistille, joka vierailee Ranskassa, tai ulkomaalaiselle, joka asuu tällä hetkellä Ranskassa. Riippumatta siitä, miksi etsit ranskankielistä vastausta kysymykseen ”Mitä kuuluu”, on olemassa monia tapoja ilmaista kysymyksesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.