Mitä Kuuluu Maajusseille 2019

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3163

  +

  Mitä kuuluu maajusseille 2019?

  Suomi on maa, joka on vahvasti sidoksissa maatalouteen ja maaseutuun. Maajussit ovat tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa, ja heidän työllään on suuri merkitys kansantaloudelle. Vuonna 2019 maajussien arki on muutamassa vuodessa muuttunut paljon. Ilmastonmuutoksen ja muiden ympäristöhaasteiden lisäksi heidän on pitänyt sopeutua myös muutoksiin EU:n maatalouspolitiikassa.

  Metsänhoito ja ilmastokriisi

  Monelle maajussille metsä on tärkeä tulonlähde. Metsässä työskentely on myös hyvää vastapainoa pitkille päiville pellolla. Ilmastonmuutos on kuitenkin iskenyt myös suomalaisiin metsiin ja metsänhoito on entistä tärkeämpää. Maajussien tulee varmistaa, että metsien hakkuut ja muu hoito tapahtuvat kestävällä tavalla.

  Metsänhoitoon liittyy myös ilmastokriisin torjunta. Puiden kasvaminen sitoo hiiltä, joten metsä- ja puutarhatiloilla on suuri merkitys ilmastolle. Moni maajussi onkin ryhtynyt hiiliviljelijäksi ja pyrkii tietoisesti vähentämään tilan ilmastovaikutuksia.

  EU:n maatalouspolitiikka

  EU:n maatalouspolitiikka on muuttunut vuosien varrella, ja vaikuttaa nykyään entistä enemmän suomalaisten maajussien arkeen. Tuet ovat vähentyneet ja niiden saaminen on entistä tiukempaa. Suomalaiset maajussit ovatkin joutuneet hakemaan uusia tulonlähteitä.

  Esimerkiksi luomutuotanto on kasvussa ja yhä useampi maajussi panostaa myös muihin ekologisempiin ja kestävämpiin tuotantotapoihin, kuten kasvihuoneviljelyyn ja lampaanhoitoon. Samalla maajussit ovat joutuneet entistä tarkemmin seuraamaan markkinoiden kehitystä ja miettimään, millaisia tuotteita suomalaiset kuluttajat haluavat ostaa.

  Murroksessa olevat maaseudun kunnat

  Maajussit ovat tärkeä osa myös suomalaisten pienten kuntien elämää. Pienet kunnat elävät vahvasti maaseudun ehdoilla ja maajussit ovat niissä usein myös muun elinkeinoelämän kivijalka. Monissa kunnissa on kuitenkin käynnissä murros, kun asukasluku vähenee ja palvelut siirtyvät yhä enemmän kaupunkeihin.

  Maaseudun kunnille onkin tärkeää löytää uusia ratkaisuja kunnan elinvoimaisuuden turvaamiseksi. Esimerkiksi tilat voivat tehdä yhteistyötä ja järjestää yhteisiä matkailutapahtumia tai muita kyläaktiviteetteja.

  Yhteenveto

  Maajussien arki on siis muuttunut viime vuosina paljon. Ilmastonmuutos, EU:n maatalouspolitiikka ja maaseudun muutokset ovat vaikuttaneet maajussien elinolosuhteisiin. Samalla maajussit ovat kuitenkin osoittaneet joustavuutta, kekseliäisyyttä ja halua sopeutua uusiin olosuhteisiin. Suomen maajussit ovat siis edelleen tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa ja heidän panoksensa maaseudun hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden turvaamiseksi on korvaamaton.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.