Mitä Kuntotarkastuksessa Tehdään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #750

  +

  Mitä Kuntotarkastuksessa Tehdään?

  Kuntotarkastus on asunnon tai kiinteistön tekninen tarkastus, jonka tarkoituksena on kartoittaa rakennuksen kunto ja havaita mahdolliset puutteet ja korjaustarpeet. Kuntotarkastus on erittäin tärkeä toimenpide, joka auttaa omistajaa tai ostajaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä.

  Kuntotarkastus tehdään yleensä asunnon myynti- tai osto-prosessin yhteydessä. Se voidaan tehdä myös silloin, kun halutaan selvittää rakennuksen kunnosta ja arvosta, tai kun asunnon omistaja haluaa tietää korjaustarpeista ja -kustannuksista.

  Kuntotarkastuksessa tarkastetaan useita eri osa-alueita, kuten rakenteet ja runko, vesikatto, ulkoseinät, ikkunat ja ovet, sähkö- ja LVI-järjestelmät sekä asunnon yleiset tilat.

  Rakenteet ja runko: Tarkastuksessa kiinnitetään huomiota rakennuksen perustuksiin ja lattiarakenteisiin. Tunnistetaan mahdollisia säärasituksen aiheuttamia vaurioita (kosteus ja home), rakenteiden halkeamat, muutokset rakenteiden nivelkohdissa sekä kosteusvauriot.

  Vesikatto: Tarkastuksessa tutkitaan katon kuntoa, kattotuolit, kattoturvallisuus ja sadevesijärjestelmät. Lisäksi tutkitaan sadevesijärjestelmien toimivuutta, kuten rännit, syöksytorvet ja kattokaivot.

  Ulkoseinät: Tarkastuksessa tarkastellaan ulkoseinien kuntoa, luokittelua, maalipinnan kuntoa ja mahdollisia halkeamia tai vaurioita. Kiinnitetään huomiota myös ilmanvaihtoon ja liian tiiviin rakenteisiin, tiivistysliitosten kuntoon sekä vetovaurioihin.

  Ikkunat ja ovet: Tarkastuksessa tarkastellaan ikkunoiden ja ovien kuntoa, niiden lukitusmekanismeja, tiivisteitä ja lasien kuntoa.

  Sähkö- ja LVI-järjestelmät: Tarkastuksessa tarkistetaan sähköjärjestelmien ja LVI-järjestelmien turvallisuutta ja kuntoa. Tarkastetaan myös putkistojen tiiviys ja putkien eristysten kunto. Ilmanvaihtojärjestelmän moitteeton toimivuus on myös tärkeä huomioida.

  Asunnon yleiset tilat: Kuntotarkastuksessa tarkastetaan myös asunnon yleisten tilojen kunto, kuten väestönsuojajärjestelmät ja jätehuoltoratkaisut.

  Kuntotarkastuksen jälkeen laaditaan kirjallinen raportti, joka kuvaa kuntotarkastuksen tuloksia ja havaittuja puutteita tai korjaustarpeita. Raportti sisältää myös ehdotukset mahdollisista korjaustoimenpiteistä ja niiden kustannusarvioista.

  Kuntotarkastus on todella hyödyllinen asunnon omistajalle tai ostajalle, sillä se auttaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä ja havaitsemaan mahdolliset piilevät riskit tai korjaustarpeet. Kuntotarkastus on yksi parhaimmista tavoista ennakoida tulevia korjaustarpeita ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.