Mitä Kukkia Parvekelaatikkoon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4143

  +

  Mitä kukkia parvekelaatikkoon?

  Parvekkeen kaunistaminen kukilla on monen suomalaisen harrastus ja ilo. Parvekelaatikot ja ruukut tarjoavat oivallisen mahdollisuuden tuoda pieneenkin kaupunkikotiin vehreyttä ja väriä. Mutta mitä kukkia sopii parvekelaatikkoon Suomen ilmastoon? Tässä muutamia vinkkejä.

  Petunia
  Petunia on klassikko parvekelaatikossa. Sen rehevä kukinta ja eriväriset kukat ovat ilahduttaneet suomalaisia jo vuosikymmenten ajan. Petunia sopii erityisen hyvin aurinkoisille parvekkeille, mutta sitä voi istuttaa myös osittain varjoon.

  Verenpisara
  Verenpisara on kaunis ja helppohoitoinen kukka, joka sopii hyvin parvekelootiin tai amppeliin. Se viihtyy kosteassa ja varjoisassa paikassa, joten se sopii hyvin myös varjoisaan, tuuliseen tai sateiseen paikkaan.

  Surfinia
  Surfinia on petunian kaltainen kukka, joka kukkii runsaasti ja kauniisti. Se viihtyy aurinkoisessa ja tuulisessa paikassa, joten se sopii erinomaisesti Suomen ilmastoon. Surfinian voi istuttaa myös amppeliin.

  Orvokki
  Orvokki on perinteinen kukka, joka kukkii koko kasvukauden ajan. Sitä voi istuttaa niin parvekelootaan kuin ruukkuunkin. Orvokki viihtyy puolivarjossa tai varjossa, joten se sopii erinomaisesti parvekkeille, joissa on vain vähän aurinkoa.

  Koristekaali
  Koristekaali on erikoinen ja näyttävä koristekasvi, joka sopii hyvin parvekelootaan. Se viihtyy aurinkoisella paikalla ja sen lehdet ovat kauniin värisiä. Koristekaali kestää myös pakkasta, joten se sopii erinomaisesti syksyn ja talven koristeluun.

  Sydämenmuotoinen lehtikasvi
  Sydämenmuotoinen lehtikasvi on kaunis ja helppohoitoinen kasvi, joka sopii hyvin parvekelootaan tai ruukkuun. Se viihtyy puolivarjossa tai varjossa, joten se sopii hyvin parvekkeille, joissa on vain vähän aurinkoa.

  Lobelia
  Lobelia on kaunis ja helppohoitoinen kukka, joka sopii hyvin parvekelootaan tai amppeliin. Se viihtyy aurinkoisessa paikassa ja sen kukinta kestää pitkälle syksyyn.

  Ruusupapu
  Ruusupavun voi istuttaa parvekelootaan tai amppeliin. Se on näyttävä ja helppohoitoinen kasvi, joka viihtyy aurinkoisella paikalla. Ruusupavun kukinta kestää pitkään, joten se sopii hyvin pitkään kesään.

  Muut huomioitavat asiat
  Muista valita kukat sen mukaan, kuinka paljon aurinkoa parveke saa. Aurinkoiselle parvekkeelle voi istuttaa runsaasti kukkivia ja aurinkoa rakastavia kasveja, kun taas varjoisaan paikkaan kannattaa valita enemmän varjossa viihtyviä kasveja. Kannattaa myös huomioida, että parvekkeella voi olla vedontunteita tai se voi altistua rankoille sateille, joten kannattaa valita kasveja, jotka kestävät myös haastavampia olosuhteita.

  Parvekelaatikosta voi saada kauniin ja eloisan, kun valitsee oikeat kukat. Muista kuitenkin myös huolehtia kasveista niiden kasvukauden aikana, jotta ne pysyvät kauniina koko kesän ajan. Vettä, ravinteita, huolellista karsimista ja tauteja ehkäiseviä toimenpiteitä kannattaa muistaa noudattaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.