Mitä Kukkia Haudalle Äitienpäivänä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #6010

  +

  Mitä kukkia haudalle Äitienpäivänä?

  Äitienpäivä on tärkeä juhlapäivä, jolloin muistamme rakkaita äitejä ja isoäitejä. Monelle se on myös aika käydä haudoilla ja kunnioittaa menneitä sukupolvia. Haudalle vietävät kukat ovat merkittävä osa tätä hetkeä ja valinnoilla voi olla paljonkin merkitystä. Mitä kukkia siis kannattaa valita haudalle Äitienpäivänä?

  1. Ruusu

  Ruusu on klassinen haudalle vietävä kukka ja se edustaa kaunista muistoa. Kukka voidaan valita värin mukaan tai valita sen mukaan, mistä oma äiti piti. Esimerkiksi valkoinen ruusu edustaa kaipuuta ja muistoa lämpimästä ihmisestä.

  2. Rehevät kimput

  Jos haluat viedä haudalle kauniin ja huomiota herättävän kimpun, voit valita rehevän otuksen. Tällainen kimppu on usein täynnä erivärisiä kukkia ja vihreää lehvästöä. Se voi edustaa elämää ja runsautta haudan kaivolla.

  3. Orvokki

  Orvokki edustaa haudalla vaatimatonta ja hellyyttä. Kukka ei ole liian pramea, mutta sen hento ja kaunis ilme tuo lohtua. Orvokin valkoiset ja siniset värit edustavat myös rakkautta ja kaipausta.

  4. Gerbera

  Gerbera on keltainen, punainen, valkoinen tai oranssi kukka, joka edustaa intohimoa ja kauneutta. Se on myös erittäin kestävä kukka, joten se pysyy kauniina pitkään. Gerbera voi olla loistava haudalle vietävä kukka, kun haluaa kunnioittaa omaa äitiään monivärisellä keolla.

  5. Krysanteemi

  Krysanteemi on kaunis ja kestävä kukka, joka edustaa uskollisuutta ja rakkautta. Se on symboliksi haudoilla ja se voidaan valita värin tai lajin mukaan. Esimerkiksi valkoinen krysanteemi edustaa puhdasta rakkautta ja henkilöä, joka on mennyt pois.

  Lopuksi on hyvä pitää mielessä, että kukkien lisäksi voi halutessaan viedä haudalle myös siihen liittyviä esineitä tai koristeita. Esimerkiksi oman äidin lempijuoma, lempielokuva tai kirja voivat tuoda lämmön ja muistelman haudalle vietävien kukkien lisäksi.

  Kaiken kaikkiaan kukkien valinta on henkilökohtainen ja riippuu siitä, mistä oma äiti piti ja mitä haluaa muistaa hänessä. Haudalla vietävät kukat voivat olla myös lohdun lähteitä, joten se mitä kukkaa valitset, on aina valinta rakkaudella.

  Yllättäen, joitain lukijoita saattavat yllättää lähellä olevan ihmisen kuolema. Jos niin käy, eikä hautapaikkaa ole vielä valittu, löydät lisätietoja esimerkiksi hautaustoimistopas.fi:stä.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.