Mitä Kotivakuutus Kattaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #1916

  +

  Mitä Kotivakuutus Kattaa?

  Kotivakuutus on tärkeä vakuutus jokaiselle Suomessa asuvalle henkilölle. Kotivakuutus kattaa vahinkoja, joita voi tapahtua kotona ja sen läheisyydessä. Kuinka kattava kotivakuutus sitten kannattaa olla? Se riippuu pitkälti siitä, millaisia riskejä haluaa vakuuttaa.

  Kattavuus kotivakuutuksessa

  Yleisesti ottaen kotivakuutus kattaa palo-, vesivahingot, varkaudet ja ilkivallan. Kotivakuutus korvaa esimerkiksi tulipalon tai vesivahingon aiheuttamat vahingot. Myös, jos kotona varastetaan omaisuutta tai siihen tehdään ilkivaltaa, kotivakuutus korvaa aiheutuneet vahingot.

  Omaisuus kotivakuutuksessa

  Kotivakuutus kattaa myös henkilön omaisuutta. Vakuutus korvaa esimerkiksi huonekalut, kodinkoneet ja vaatteet, jotka ovat vahingoittuneet esimerkiksi vesivahingon tai varkauden yhteydessä. Kotivakuutus korvaa myös maksimissaan irtaimiston arvon määrätyn summan verran.

  Ulkoiset laitteet ja rakenteet kotivakuutuksessa

  Jos kotona on ulkoisia laitteita tai muita rakenteita, kuten esimerkiksi aurinkopaneeleja tai terassia, myös ne kuuluvat kotivakuutuksen piiriin. Tällöin kannattaa kuitenkin tarkistaa, että vakuutus kattaa myös ulkoiset laitteet.

  Oma vastuu kotivakuutuksessa

  Kotivakuutus kattaa myös henkilökohtaisen vastuun eli korvaa vahingot, joita henkilö aiheuttaa esimerkiksi vieraan omaisuudelle. Jos esimerkiksi omasta talosta putoaa kattotiili ja se osuu naapuritontilla olevaan autoon, kotivakuutus korvaa aiheutuneet vahingot.

  Elämäntilanne vaikuttaa kotivakuutukseen

  Kotivakuutus kannattaa valita oman elämäntilanteen mukaan. Jos asuu vuokralla, tarvitsee vain kotivakuutuksen, joka kattaa omaisuuden, mutta ei vakuuta itse asuntoa. Omistusasuntoa asuessa kannattaa vakuuttaa sekä omaisuus että asuinrakennus.

  Jos omaisuus on arvokasta, kannattaa harkita laajempaa kotivakuutusta, joka kattaa esimerkiksi kalliit korut. Myös erilaiset harrastusvälineet, kuten sukset tai pyörät, kannattaa vakuuttaa.

  Jos haluaa varmistaa ylimääräisen neliön varastoksi, kannattaa tarkistaa, että kotivakuutus kattaa myös varastotilojen vahingot.

  Kotivakuutuksen omavastuu

  Kotivakuutuksissa on yleensä omavastuu, joka tarkoittaa sitä summaa, joka jää vakuutetun henkilön maksettavaksi vakuutuksen korvauksen jälkeen. Omavastuun suuruus vaikuttaa vakuutuksen hintaan. Yleensä vakuutusyhtiöillä on erilaisia omavastuuvaihtoehtoja, joista voi valita itselle sopivan.

  Kotivakuutuksen hinta

  Kotivakuutuksen hinta riippuu monesta eri asiasta. Tärkeimpinä huomioitavina asioina ovat omistusasunnon tai huoneiston tyyppi ja koko, henkilön omaisuuden arvo ja omavastuun suuruus. Kotivakuutuksen hinta voi myös vaihdella vakuutusyhtiöittäin. Tärkeää onkin kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöiden tarjoukset ja valita itselle sopivin vakuutus.

  Lopuksi

  Kotivakuutus on tärkeä turva jokaiselle Suomessa asuvalle henkilölle. Vakuutus kattaa kodin ja sen läheisyyden mahdolliset vahingot, omaisuuden sekä henkilökohtaisen vastuun. Kotivakuutuksen laajuuden kannattaa valita oman elämäntilanteen ja omaisuuden arvon mukaan. Omavastuun suuruus ja vakuutuksen hinta vaikuttavat myös valintaan. Muistathan kilpailuttaa eri vakuutusyhtiöiden tarjoukset ennen sopivan kotivakuutuksen valintaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.