Mitä Korppujauhojen Tilalle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2812

  +
  Mitä Korppujauhojen Tilalle?

  Korppujauhot ovat suosittu ainesosa suomalaisessa keittiössä. Niitä käytetään esimerkiksi lihapullien ja kalapuikkojen panerointiin. Vaihtoehtoisia ainesosia löytyy kuitenkin runsaasti niille, jotka haluavat kokeilla uusia makuelämyksiä tai välttää korppujauhojen käyttöä allergiaoireiden vuoksi.

  Hienonnetut kaurahiutaleet ovat yksi suosituimmista korppujauhojen korvaajista. Ne ovat terveellinen vaihtoehto, sillä ne sisältävät runsaasti kuituja, proteiineja ja vitamiineja. Kaurahiutaleet ovat myös gluteenittomia, joten ne sopivat allergiaa sairastaville.

  Toinen vaihtoehto on mantelijauho. Se on runsaasti proteiineja ja hyviä rasvoja sisältävä jauho, jota voi käyttää esimerkiksi broilerin fileiden tai kalapuikkojen panerointiin. Mantelijauhossa on kuitenkin enemmän rasvaa kuin korppujauhoissa, joten sen käyttöä ei kannata liioitella.

  Panko-korppujauhot ovat japanilaisia leivänmuruja, jotka ovat suosittuja erityisesti friteerattujen ruokien paneroinnissa. Panko-korppujauhot ovat rapeampia ja kevyempiä kuin tavalliset korppujauhot, mikä tekee ruoasta erityisen herkullisen.

  Riisijauho on toinen gluteeniton vaihtoehto, jota voi käyttää korppujauhojen tilalla. Sitä löytyy eri paksuisina ja erilaisiin käyttötarkoituksiin soveltuvina versioina. Esimerkiksi ohuempi riisijauho sopii friteeraukseen, kun taas paksumpi riisijauho sopii esimerkiksi kukkakaalimurskalla täytettyjen paprikoiden leivitykseen.

  Leivänmuruja voi käyttää korppujauhojen tilalla monessa ruoassa. Monet kotikokit käyttävät esimerkiksi leipäviipaleita, jotka on jauhettu muruiksi. Luomu- tai tumma leipä lisää makua ja ravintoarvoja.

  Korppujauhojen korvaaminen ei ole aina helppoa, sillä niitä käytetään usein resepteissä tiettyyn tarkoitukseen. Esimerkiksi korppujauhot sitovat hyvin rasvaa ja kosteutta, joten niitä käytetään monesti esimerkiksi lihapullissa. Tähän on kuitenkin ratkaisu: korppujauhojen tilalle voi käyttää esimerkiksi silputtua sipulia tai keitettyä riisiä lihapullien sideaineena.

  Korppujauhojen tilalla kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja, jotta löytää itselle sopivimman ja makuelämyksiä tarjoavan vaihtoehdon. Ravitsemusterapeutin kanssa kannattaa keskustella, jos haluaa varmistaa, että ruoassa käytettävät raaka-aineet ovat ravitsemuksellisesti tasapainoisia ja sopivia omaan ruokavalioon.

  Yhteenveto

  Korppujauhojen tilalle löytyy runsaasti vaihtoehtoja. Useat vaihtoehdot ovat terveellisempiä ja parempia allergiaoireille. Hienonnetut kaurahiutaleet, mantelijauho ja Panko-korppujauhot ovat suosittuja vaihtoehtoja. Leivänmuruja ja erilaisia jauhoja voidaan käyttää monenlaisissa resepteissä. On tärkeää löytää itselle sopivin vaihtoehto makuelämyksien lisäksi myös ravitsemukselliselta kannalta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.