Mitä Koiralle Ei Saa Syöttää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5821

  +

  Mitä koiralle ei saa syöttää

  Monet meistä rakastavat hemmotella karvaisia ystäviämme herkuilla. Koiranruokaa myydään monessa kaupassa, mutta joskus omistajat haluavat antaa koiralleen jotain erilaista – esimerkiksi ruokaa ihmisten lautaselta. Monet elintarvikkeet, joita ihmiset syövät, eivät kuitenkaan sovi koirien ruokavalioon ja voivat jopa olla myrkyllisiä. Tässä on lista sellaisista ruoka-aineista, joita koiralle ei saa syöttää:

  Suklaa

  Suklaa sisältää teobromiinia, joka voi olla haitallista koiran terveydelle. Suklaamyrkytyksen oireita ovat oksentelu, ripuli, vapina ja kouristukset. Vaikeissa tapauksissa koira voi jopa kuolla. Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän teobromiinia siinä on.

  Avokado

  Avokado sisältää persiiniä, joka on haitallista koiran terveydelle suurina määrinä. Persiini voi aiheuttaa oksentelua, ripulia ja vatsaongelmia.

  Sipulit ja valkosipuli

  Sipulit ja valkosipuli sisältävät allisiineja, jotka voivat vaurioittaa koiran punasoluja. Tämä voi johtaa anemiaan. Oireita ovat väsymys, heikkous ja hengenahdistus.

  Rusinat ja viinirypäleet

  Rusinat ja viinirypäleet voivat aiheuttaa koiralle munuaisten vajaatoiminnan. Oireita ovat oksentelu, ripuli ja virtsaamisvaikeudet.

  Pähkinät

  Joillakin pähkinöillä, kuten macadamiapähkinöillä, on myrkyllisiä vaikutuksia koirille. Lisäksi pähkinät sisältävät usein paljon rasvaa, joka voi olla haitallista koiran terveydelle.

  Alkoholi

  Alkoholi voi aiheuttaa koiralle vakavia terveysongelmia, kuten huimausta, vapinaa ja oksentelua. Vaikeissa tapauksissa koira voi jopa kuolla.

  Kahvi ja tee

  Kofeiini ja teobromiini voivat olla haitallisia koirille. Niistä saatava vahva stimulanttivaikutus voi aiheuttaa koiralle oireita kuten korkeaa kuumetta, nopeaa sydämen sykettä ja vatsan oireita.

  Maitotuotteet

  Koirat eivät välttämättä siedä maitotuotteita, kuten maitoa ja juustoa. Jos koirallesi annetaan liikaa maitotuotteita, se voi saada vatsan oireita kuten ripulia ja oksentelua.

  Pohdinta

  On tärkeää huolehtia koirasi ruokavaliosta ja antaa sille vain sellaisia ruokia, jotka ovat terveellisiä ja turvallisia sen terveydelle. Jos huomaat koirallasi oireita, jotka liittyvät sen ruokavalioon, ota yhteyttä eläinlääkäriin. Lisäksi joukossamme on monia oivallisia eläinalan ammattilaisia, jotka ovat aina valmiina tarjoamaan tietoa ja neuvoja. Muista, että koiran keho eroaa ihmisen kehosta, ja siksi emme voi olettaa, että kaikki ihmisten syömät ruoka-aineet sopivat myös koiralle. Pidä tämä mielessä, kun harkitset, mitä ruokaa antaa koirallesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.