Mitä Kivaa Lahdessa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5382

  +

  Mitä kivaa Lahdessa?

  Suomen kaupunkikulttuuri on rikas ja monipuolinen, ja Lahti ei todellakaan jää tässä suhteessa kakkoseksi. Lahdessa on paljon tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille, ja tässä artikkelissa käymme läpi muutamia kiinnostavia vaihtoehtoja kaupungin tarjoamista aktiviteeteista.

  Kulttuuri ja historia

  Lahdessa on paljon kulttuuriin ja historiaan liittyviä kohteita, joista kannattaa ottaa kaikki irti kaupungissa vieraillessa. Esimerkiksi Lahden historiallinen museo on hyvä paikka aloittaa. Museossa pääsee tutustumaan Lahden ja Päijät-Hämeen alueen historiaan ja elämään menneinä aikoina monipuolisesti.

  Jos taas kaipaat kulttuurielämyksiä, Lahti on musiikkikaupunki parhaimmillaan. Lahdessa toimii Suomen vanhin ja merkittävin musiikkiopisto, joka tarjoaa korkeatasoista oppilaitosmusiikkia sekä monenlaisia konsertteja musiikin ystäville.

  Aktiviteetit

  Lahdesta löytyy myös monia aktiviteetteja, joilla voi viettää mukavaa aikaa yhdessä ystävien ja perheen kanssa. Esimerkiksi Launeen perhepuisto tarjoaa lapsille paljon mukavaa tekemistä, ja kauniin sään sattuessa siellä voi myös piknikille puistoon.

  Kaikenikäisille sopiva aktiviteetti on myös Minigolfkuja, joka sijaitsee Lahden keskustassa. Minigolfkuja tarjoaa haastavaa ja hauskaa tekemistä, joka sopii hyvin niin perheille kuin ystäväporukoille.

  Lahdesta löytyy myös isoja kauppoja, kauppakeskuksia ja ravintoloita, joissa voi viettää mukavan päivän shoppailun ja syömisen parissa. Esimerkiksi Trio-kauppakeskus on yksi Lahden suurimmista kauppakeskuksista, josta löytyy paljon erilaisia liikkeitä ja palveluita.

  Luontoelämykset

  Lahdessa on myös paljon kauniita luontokohteita, joissa voi viettää mukavia päiviä. Esimerkiksi Vesijärven rannalla sijaitsee kaunis Kauppilan puisto, jonka vehreässä ympäristössä voi rentoutua luonnon keskellä. Jos haluat vierailla kansallispuistossa, niin lähellä Lahden keskustaa sijaitsee Repoveden kansallispuisto, jossa voi patikoida kauniiden maisemien keskellä.

  Lahdessa on myös monia vesistöjä, kuten Päijänne ja Vesijärvi, joilla voi harrastaa erilaisia vesiaktiviteetteja. Veneily, melonta ja kalastus ovat suosittuja kesäharrastuksia Lahdessa.

  Päätös

  Lahdessa on paljon tekemistä ja näkemistä kaikenikäisille, ja kaupunki tarjoaa parhaimmillaan monipuolisen ja kulttuuririkkaan kokemuksen. Olipa sitten kulttuurielämyksen, aktiviteettien tai luontoelämysten ystävä, Lahti on oiva kaupunki tutkittavaksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.