Mitä Kissalle Ei Saa Antaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #282

  +

  Mitä kissalle ei saa antaa?

  Kissat ovat loistavia lemmikkejä, mutta on tärkeää ymmärtää, että ne ovat myös herkkiä eläimiä, jotka tarvitsevat tarkkaa hoitoa. Yksi tärkeimmistä asioista, joka kissanomistajien pitää ymmärtää, on mitä heidän lemmikkinsä ei saa syödä tai juoda. Vaikka jotkut ruoka-aineet vaikuttavat turvallisilta, ne voivat olla todella vaarallisia kissan terveydelle.

  Alla on muutamia yleisiä ruoka-aineita, jotka ovat haitallisia kissoille.

  Sipuli ja valkosipuli

  Sipuli ja valkosipuli, vaikka pieninä määrinä, voivat vahingoittaa kissan punasoluja ja johtaa anemiaan. Kissat, jotka syövät sipulia tai valkosipulia, voivat kärsiä pahoinvoinnista, ripulista ja anoreksiasta.

  Suklaa

  Suklaassa oleva teobromiini on myrkyllistä kissoille. Kissat, jotka syövät suklaata, voivat kärsiä oksentelusta, ripulista, sydämen rytmihäiriöistä ja lopulta koomasta.

  Kofeiini

  Kofeiinia löytyy monista juomista, kuten kahvista, teestä ja limuista. Se voi aiheuttaa kissan tukehtumisen, hallusinaatiot, sydämen rytmihäiriöt, vapina ja kouristukset.

  Lakritsi

  Lakritsi voi aiheuttaa kissan sydämen rytmihäiriöitä, korkeaa verenpainetta, vatsakipua ja oksentelua. Lakritsin käytön tulisi olla rajoitettu ja, jos kissa syö sitä, eläinlääkäriin tulee ottaa yhteyttä heti.

  Raiskatut maitotuotteet

  Useimmat kissat ovat laktoosi-intolerantteja, mikä tarkoittaa, että he eivät pysty hajottamaan ja käsittelemään maidon sisältämiä sokerimolekyylejä. Maidon antaminen voi aiheuttaa kissan ripulia, oksentelua, kaasua ja vatsakipua.

  Luut

  Vaikka luut ovat hyvästä kalsiumin ja fosforin lähteestä koirille, ne eivät sovi kissoille. Luut voivat aiheuttaa vakavia vaurioita kissojen suolistoon, mikä voi johtaa suoliston tukkeutumiseen ja verenvuotoon.

  Särkylääkkeet

  Monissa kodeissa pidetään käytetyt särkylääkepakkaus, joka sisältää esimerkiksi parasetamolia tai ibuprofeeniä. Nämä lääkkeet ovat haitallisia kissan maksalle ja voivat aiheuttaa maksan vaurioita.

  Puhdistusaineet

  Kissat voivat olla alttiita myrkyllisille aineille, jotka löytyvät puhdistusaineista, etenkin kloorista. Siksi on tärkeää pitää kissat poissa puhdistusaineista tai käyttää vain turvallisia tuotteita.

  Yhteenveto

  Kissojen omistajina on tärkeää pysyä ajan tasalla eläimen ravitsemuksen ja terveyden suhteen. Vaikka kissat ovatkin uteliaita eläimiä ja saattavat yrittää syödä lähes kaikkea, on tärkeää pysyä tarkkana siitä, mitä antaa syötäväksi ja juotavaksi. Varmistaaksesi lemmikkisi terveyden ja turvallisuuden, pidä kissa erossa yllä mainituista aineista. Jos epäilet, että kissasi on vahingoittunut, ota yhteyttä eläinlääkäriin heti.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.