Mitä Kissa Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:55 pm #3393

  +

  Mitä kissa syö?

  Kissan ruoka on tärkeä osa sen terveyttä ja hyvinvointia. Hyvin ruokittu kissa on energinen, aktiivinen ja onnellinen lemmikki. Mitä sitten kissa syö? Tässä artikkelissa käymme läpi kissan ruokavalion perusteet.

  Kissan ravintoaineet

  Kissojen tarvitsemat ravintoaineet ovat proteiinit, rasvat, hiilihydraatit, vitamiinit, kivennäisaineet ja vesi. Proteiini on erityisen tärkeä kissan ravinnossa, sillä kissat ovat lihansyöjiä ja tarvitsevat proteiinia lihasten ja verenmuodostuksen ylläpitämiseen. Rasvat taas toimivat energiaa antavana ravintoaineena, ja niitä tarvitaan myös terveen ihon ja turkin ylläpitämiseen.

  Hiilihydraateilla tai kuiduilla ei ole kissan ruokavaliossa yhtä tärkeää roolia kuin proteiinilla ja rasvoilla, mutta niitäkin kissa tarvitsee. Kuituja tarvitaan ruoansulatuksen säätelyyn ja hiilihydraatit voivat toimia tärkeänä energiaa antavana ravintoaineena.

  Vitamiinit ja kivennäisaineet ovat myös tärkeä osa kissan ruokavaliota. Niitä tarvitaan muun muassa luuston, lihasten, ihon, turkin ja silmien terveyden ylläpitämiseen.

  Kissa ja liha

  Kuten jo mainittu, kissat ovat lihansyöjiä ja tarvitsevat ruokavaliossaan runsaasti proteiinia. Ihanteellisin proteiinin lähde kissan ruokavaliossa on liha. Voit tarjota kissallesi erilaisia lihalajeja, kuten broileria, kalkkunaa, naudanlihaa, lammasta ja kalaa.

  Kun tarjoat kissasi ruokana lihaa, muistathan varmistaa, että se on riittävän laadukasta. Vältä lihaa, joka sisältää paljon rasvaa tai luita. Lintulihaan kannattaa sekoittaa myös kalkkunalientä tai muita rasvattomia lihoja.

  Kissan ruokavaliossa on tärkeää ottaa huomioon myös ruoan muoto. Kissan täytyy pystyä käyttämään hampaitaan ruoan puremiseen ja repeämiseen, joten lihanpalat kannattaa tarjoilla tarvittaessa pienempinä annoksina.

  Kissa ja kuivamuona

  Kuivamuona on kätevä tapa tarjota kissalle monipuolista ruokaa, joka sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet. Kissanruoissa on yleensä runsaasti lihaa tai muita eläinperäisiä proteiineja, mutta ne voivat sisältää myös viljoja.

  Tarkista siis aina ruoan sisältö ja etsi ruokavaihtoehtoja, jotka sisältävät enemmän lihaa kuin viljaa. Kissanruoissa tulisi myös olla runsaasti proteiinia ja vähän hiilihydraatteja.

  Kissa ja herkut

  Kissat rakastavat herkkuja, mutta kaikkia kissalle sopivia herkkuja ei ole yhtä helppo löytää. Varo välttämään herkkuja, jotka ovat liian rasvaisia tai makeita. Kissan herkuissa kannattaa suosia proteiinia, esimerkiksi kuivattua kalaa tai lihaa.

  Muista myös, että kissasi ruokavalio tulisi olla tasapainossa myös herkkujen kohdalla. Herkuista ei tulisi muodostua kissasi pääravintoa. Muutama herkku päivässä riittää.

  Kissan ruokintatavat

  Kissan ruokinta on tärkeää sen terveyden ja hyvinvoinnin kannalta. Ruokintatavoissa kannattaa ottaa huomioon kissan ikä, paino ja terveydentila.

  Kissan annoksia kannattaa tarjoilla useampi kerta päivässä, yleensä kaksi tai kolme kertaa päivässä. Kissojen ei suositella syövän yhtä isoa ateriaa päivässä, sillä se voi johtaa ruoansulatusongelmiin.

  Kissan ruoan määrä kannattaa säätää sen painon mukaan. Lihavat kissat saattavat tarvita vähemmän ruokaa kuin normaalipainoiset kissat, kun taas aktiiviset kissat voivat tarvita enemmän ruokaa energiaansa.

  Johtopäätös

  Kissan ruokavalion tulisi olla monipuolinen ja sisältää kaikki tarvittavat ravintoaineet sen terveenä ja onnellisena pitämiseksi. Tarjoa kissallesi lihaa, laadukasta kuivamuonaa ja herkkuja, jotka sisältävät enemmän proteiinia kuin hiilihydraatteja.

  Muista myös, että kissan ruokavaliota tulee säätää sen iän, painon ja terveydentilan mukaan. Tarjoile annoksia useamman kerran päivässä ja valitse ruoat, jotka ovat tasapainossa kissan tarpeiden kanssa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.