Mitä Kirjastosta Voi Lainata

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #3121

  +
  Mitä Kirjastosta Voi Lainata

  Monille meistä kirjasto on tuttu paikka, mutta harva tulee ajatelleeksi, mitä kaikkea sieltä voi lainata. Kirjasto on paljon muutakin kuin kirjoja – löytyy elokuvia, musiikkia, lehtiä ja paljon muuta. Tässä artikkelissa käymme läpi joitakin kirjastosta löytyviä lainattavia.

  Kirjat

  Kirjasto tunnetaan ennen kaikkea kirjojen temmellyskenttänä, ja syystäkin. Kirjastosta voi löytää lukemattomia kirjoja; romaaneja, tietokirjoja, lastenkirjoja, sarjakuvia, runoja ja paljon muuta. Kirjaston kirjojen valikoima on yleensä hyvin laaja, joten sieltä löytää takuulla kaikille sopivaa luettavaa. Hyvä puoli kirjaston kirjoissa on, että niitä voi lainata ilmaiseksi, joten jokainen pääsee nauttimaan lukemisesta ilman suurta taloudellista panostusta.

  Lehdet

  Kirjasto on myös erinomainen paikka lehtien lukemiselle. Sieltä löytyvät usein tutut sanomalehdet, aikakauslehdet sekä erilaiset ammatti- ja erikoislehdet. Kirjastossa voi rauhassa istahtaa alas ja lukea päivän lehden tai selailla vaikkapa ammattilehteä. Kirjoista poiketen kirjaston lehtiä ei kuitenkaan yleensä voi lainata kotiin, vaan ne tulee lukea kirjaston tiloissa.

  Elokuvat ja TV-sarjat

  Elokuvien ja TV-sarjojen lainaaminen kirjastosta on kasvattanut suosiotaan. Kirjastoissa on tarjolla monenlaisia elokuvia ja sarjoja, ja niitä voi lainata kotiin katseltavaksi. Elokuvien lainaaminen kirjastosta on paljon edullisempaa kuin elokuvateatterissa käyminen tai leffan vuokraaminen netistä. Martina Aitolehti kirjoitti muutamia vuosia sitten Nainen.com-sivustolle, että hän ja hänen perheensä hakeutuvat usein kirjastoon elokuvien perässä. Aitolehti kertoo, että ”meidän perheessä vierailee kirjastossa vierailulla jatkuvasti, sillä elokuvia saa sieltä lainaan todella edullisesti. Usein elokuvia saa lainaksi ilmaiseksikin!”

  Äänikirjat

  Nykyään yhä useampi on löytänyt äänikirjat, joita voi kuunnella niin kotona kuin missä tahansa matkalla ollessa. Kirjastoissa on tarjolla suuri määrä äänikirjoja, jotka voi lainata kotiin tai ladata suoraan puhelimeen. Äänikirjojen suuri etu on se, että niitä voi kuunnella esimerkiksi autossa ajaessa tai salilla treenatessa ja samalla saa kulumaan ajan hyödyllisesti lukien kirjaa.

  Musiiikki

  Myös musiikkia voi lainata kirjastosta. CD-levyjen valikoima on tosin nykyään pienentynyt, mutta kirjastosta voi silti löytää monenlaista musiikkia eri genreistä. Musiikin kuuntelu on paljon helpompaa kuin aikaisemmin, sillä musiikki voi olla kirjastossa saatavilla myös digitaalisesti. Tällöin musiikkia voi kuunnella suoraan puhelimesta tai muusta digilaitteesta eikä mitään fyysisiä levyjä tarvitse lainata.

  Pelit

  Viime vuosina kirjastoon on tullut myös erilaisia pelejä. Kirjastoissa voi pelata esimerkiksi lautapelejä, videopelejä, korttipelejä ja palapelejä. Pelit ovat mainio tapa viettää aikaa yhdessä perheen tai ystävien kanssa keräämättä samalla ylimääräisiä kuluja.

  Yhteenveto

  Kirjaston tarjonta on siis todella laaja. Kirjojen ja lehtien lisäksi sieltä löytyy muun muassa elokuvia, äänikirjoja, musiikkia ja pelejä. Kirjaston käyttäjälle onkin tarjolla paljon mahdollisuuksia viettää aikaa ja harrastaa erilaisia asioita ilman suuria taloudellisia investointeja. Kirjastokäynnit kannattaa siis ehdottomasti sisällyttää omaan arkeen – kenties löytää sieltä jotain aivan uutta ja kiinnostavaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.