Mitä Kinkun Lopusta
- Tämä aihe on tyhjä.
-
JulkaisijaArtikkelit
-
+
Mitä tehdä kinkun lopuista?
Joulua edeltävän ajan kohokohta suomalaisille on usein jouluruokien valmistus. Kinkku on yksi perinteisimmistä joulupöydän antimista, mutta monesti loput kinkusta jäävät syömättä. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kinkun lopuille kannattaa tehdä.
Kinkun loppuja voi käyttää monipuolisesti ruoanlaitossa
Kinkun loppujen käyttömahdollisuudet ovat suorastaan loputtomat. Kinkun paloja voi käyttää esimerkiksi pastakastikkeessa, quiche-piirakan täytteenä tai pizzan päällä.
Kinkun rasvaista pintaa voi käyttää lihan paistamiseen tai leivän päälle levitettävään voihin. Myös kinkun luista kannattaa hyödyntää tehdessään esimerkiksi herkullista lihaliemipohjaa.
Muita kinkun loppujen käyttömahdollisuuksia
Kinkun loppuja voi hyödyntää myös esimerkiksi seuraavasti:
– Kinkkukeittoa: kinkun palaset sopivat hyvin keittojen ja patojen raaka-aineeksi
– Salaattia: kinkkupaloja voi lisätä salaatteihin tuomaan makua ja proteiinia
– Pannukakkuja: kinkun kanssa sopii erinomaisesti suolaiset pannukakut
– Munakkaita: kinkku tuo makua ja proteiinia munakokkeliin
– Joulupiirakka: kinkun jämistä voi tehdä maukkaan täytteen joulupiirakkaanKinkun säilyttäminen ja pakastaminen
Kinkun jämät kannattaa säilyttää jääkaapissa lautasella tai muussa astiassa, joka on peitetty kelmulla. Kinkun rasvainen pinta pitää pyyhkiä kostealla talouspaperilla ennen säilytystä.
Jos kinkun loput jäävät syömättä, ne kannattaa pakastaa. Kinkkua voi säilyttää pakastimessa noin 3-4 kuukautta. Kinkun jämät kannattaa pilkkoa pieneksi ennen pakastamista, jotta ne sulavat nopeammin.
Johtopäätökset
Kinkun lopuille löytyy siis monia käyttömahdollisuuksia ruoanlaitossa. Jos jostain syystä kuitenkin päädyt hävittämään kinkun jämät, muista laittaa ne biojätteisiin, sillä kinkunrasva ei kuulu viemäriin. Toivotamme kaikille herkullista joulunodotusta ja hyvää ruokahalua!
** -
JulkaisijaArtikkelit
- Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.