Mitä Kiinnitykset Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4123

  +

  Mitä kiinnitykset tarkoittavat asuntolainassa?

  Asuntolainan kiinnitykset ja niiden merkitys

  Suomessa asunto on yksi tärkeimmistä investoinneista ihmisten elämässä. Useimmat suomalaiset joutuvat turvautumaan asuntolainaan ostaakseen oman kodin. Asuntolainan yhteydessä puhutaan paljon kiinnityksistä. Mutta mitä nämä kiinnitykset tarkoittavat ja miten ne vaikuttavat asuntolainan takaisinmaksuun?

  Asuntolainan kiinnitys tarkoittaa, että pankeille ja rahoituslaitoksille annetaan oikeus käyttää asuntosi vakuutena lainan ottamisessa. Tämä tarkoittaa, että jos et pysty maksamaan asuntolainaasi takaisin tai olet ylivelkaantunut, pankki voi ottaa asuntosi haltuunsa ja myydä sen, jotta saa rahansa takaisin.

  Kiinnityksen määrä riippuu siitä, kuinka suuren summan otat lainaa. Mitä suurempi laina, sitä suurempi kiinnitys. Jos asuntolaina on esimerkiksi 200 000 euroa ja asunnon arvo on 250 000 euroa, kiinnityksen määrä on 200 000 euroa.

  Kiinnityksen etuna on alempi korko

  Asuntolainan kiinnityksen etuna on, että se mahdollistaa alempien korkojen saamisen. Pankki saa vakuuden asunnostasi, joten se voi tarjota lainaa alempien korkojen kautta. Toisin sanoen, kiinnitys tekee asuntolainan saamisesta helpompaa ja taloudellisesti kannattavampaa.

  Mitkä ovat kiinnityksen riskit?

  Kiinnityksen riskejä ei kannata unohtaa. Jos et pysty maksamaan asuntolainaasi takaisin, pankilla on oikeus ottaa asuntosi haltuunsa ja myydä se velan maksamiseksi. Asuntosi myyntihinta saattaa kuitenkin olla pienempi kuin sen arvo, jolloin menetät asuntosi lisäksi myös rahaa.

  Toinen riski on, että jos asuntosi arvo laskee, pankki voi vaatia sinulta lisävakuuksia. Jos et pysty tarjoamaan lisävakuuksia tai et ole varautunut tähän, pankki voi nostaa korkojasi tai vaatia lainan maksamista takaisin nopeammin.

  Yhteenveto

  Kiinnitykset ovat olennainen osa asuntolainaa. Ne mahdollistavat halvemman lainan saamisen, mutta samalla aiheuttavat riskejä, joita ei kannata unohtaa. On tärkeää varmistaa, että pystyt maksamaan asuntolainasi takaisin eikä kiinnityksen suuruus käy yli omaisuutesi arvosta. Muista myös seurata asuntosi arvoa, sillä arvon laskiessa saatat joutua lisäämään kiinnityksen määrää tai antamaan lisävakuuksia.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.