Mitä Kieltä Thaimaassa Puhutaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2265

  +

  Mitä kieltä Thaimaassa puhutaan?

  Thaimaassa puhuttava pääkieli on thai, jota äidinkielenään puhuu noin 80 prosenttia maan väestöstä. Thai on ton-liittiösana, mikä tarkoittaa, että kaikki sanat äännetään melodian mukaan. Tämä tarkoittaa, että yhdellä sanalla voi olla useita merkityksiä riippuen siitä, kuinka se lausutaan. Kieltä kirjoitetaan thaikielellä, joka on oma kirjallisessa muodossaan.

  Huolimatta siitä, että thai on Thaimaan virallinen kieli ja sitä käytetään kaikkialla maassa, englanti on yleensä toinen kieli, jota monet paikalliset puhuvat erittäin hyvin. Thaimaa on suosittu turistikohde, mikä tarkoittaa, että englannin kielellä on erittäin tärkeä paikka matkailualalla ja se onkin laajasti käytössä hotelleissa, ravintoloissa ja turistitoimistoissa.

  Thaimaassa on myös muita kieliä, joita puhutaan vähemmän, mutta joita on edelleen tärkeä tuntea. Kuten monissa muissa Aasian maissa, thaimaalaisilla on usein oma murteensa aksentti ja kielioppi puhuttua thai-kieltä, joka voi olla hieman erilainen kuin yleisemmin tunnettu standardikuva thai-kielestä. Muita tärkeitä kieliä Thaimaassa ovat Laosin ja Kambodžan kielet, joita puhutaan usein Thaimaan rajojen lähellä asuvien vähemmistöryhmien keskuudessa.

  Thaimaassa asuvan ulkomaalaisen ei tarvitse puhua kieltä, mutta se voi auttaa sopeutumaan paremmin kulttuuriin ja pääsemään lähemmäksi paikallisia ihmisiä. Kuten missä tahansa maailmassa, paikalliset arvostavat kovasti, jos et edes yritä puhua heidän kieltään, ja se voi myös olla hyödyllinen arjessa esimerkiksi kaupassa käydessä tai taksinkuljettajan kanssa kommunikoidessa. On myös tärkeää muistaa, että turvallisuuden ja hyvinvoinnin kannalta on hyödyllistä osata ymmärtää paikallisten ihmisten puheita ja tietää, mitä ympärilläsi tapahtuu.

  Thaimaassa on mahdollisuus oppia puhumaan thai-kieltä, ja siihen on monia resursseja. Useimmissa thaimaalaisissa kaupungeissa on thai-kursseja ulkomaalaisille, joita opettavat paikalliset opettajat. Nämä kurssit voivat olla erittäin hyödyllisiä paikallisten tapojen ja kulttuurin ymmärtämisessä, joka voi tehdä elämästä Thaimaassa mukavampaa.

  Lopuksi

  Thaimaassa puhutaan pääkielenä thai-kieltä, jota käyttää noin 80 prosenttia maan väestöstä. Englanti on yleinen kieli, joka on laajalti käytössä turistialalla. Muita tärkeitä kieliä maassa ovat Laosin ja Kambodžan kielet, joita puhutaan usein Thaimaan rajojen lähellä asuvien vähemmistöryhmien keskuudessa. Vaikka kielen ymmärtäminen ei ole välttämätöntä, se voi auttaa sopeutumaan paremmin kulttuuriin ja parantamaan päivittäistä elämänlaatua Thaimaassa. Thai-kursseja on saatavilla eri puolilla maata, ja ne ovat hyödyllisiä paikallisten tapojen ja kulttuurin ymmärtämisessä, jonka lisäksi ne voivat tehdä elämästä Thaimaassa mukavampaa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.