Mitä Kieltä Tanskassa Puhutaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2047

  +

  Mitä kieltä Tanskassa puhutaan?

  Tanska on pohjoismainen maa, joka sijaitsee Pohjois-Euroopassa. Tanskan virallinen kieli on tanska, joka on myös yksi pohjoismaisista kielistä. Tanskassa puhutaan myös monia muita kieliä, kuten saksaa, englantia ja muita skandinaavisia kieliä.

  Tanskan kielen erityispiirteisiin kuuluu sen laaja äännevalikoima ja vokaalien erityiset fonologiset piirteet. Tanskassa on myös monia murteita, joista joitakin puhuu vain pieni osa Tanskan väestöstä. Suurin osa tanskalaisista puhuu yleiskieltä, joka tunnetaan nimellä rigsdansk, ja joka on yhdistämistä erilaisista murteista.

  Tanskassa on myös monia muita skandinaavisia kieliä, joita puhutaan eri alueilla. Esimerkiksi Pohjois-Saksassa puhutaan usein eteläjyllantilaista, joka on lähellä tanskaa. Toisaalta Tanskan etelärajan tuntumassa on paljon saksankielisiä ihmisiä, joten saksankielisen alueen ymmärtäminen ja taito on hyödyllistä.

  Englanti on myös melko yleinen kieli Tanskassa. Vaikka se ei ole virallinen kieli, useimmat tanskalaiset puhuvat englantia hyvin ja sitä käytetään usein kaupankäynnissä ja matkailussa. Tanskassa on myös suuri määrä ulkomaisia opiskelijoita, joten englanninkieliset ohjelmat ovat yleisiä niin korkeakouluissa kuin televisiossakin.

  Tanskan vähemmistökieliä ovat romani, färsaaret, grönlandin grönlanti ja saksalaiset. Vaikka nämä kielet eivät ole tärkeitä kaikille tanskalaisille, niitä kunnioitetaan ja arvostetaan paikallisesti.

  Tanskassa on myös monia kansainvälisiä yrityksiä, kuten Lego ja Carlsberg, joten englannin kieli on tärkeä myös liike-elämässä. Tämä tarkoittaa sitä, että tanskalaiset ovat usein hyvin kielitaitoisia, sillä heidän on tärkeää pystyä kommunikoimaan eri kulttuurien ja kieltä puhuvien ihmisten kanssa.

  Tanskassa on myös monia suomenkielisiä, mutta sillä ei ole virallista asemaa Tanskassa. Suomen kieltä ei myöskään ole yleensä tarjolla opetuskielenä tai kielenä, jota voisi opiskella, lukuunottamatta erilaisia pikakursseja tai tiettyjä opintolinjoja.

  Yhteenvetona voidaan todeta, että Tanskassa puhutaan pääosin tanskaa, mutta myös muita kieliä on laajasti käytössä. Skandinaavisilla kielillä ja englannilla on suuri merkitys liike-elämässä ja matkailussa, ja tanskalaisten kielitaito on yleensä korkea.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.