Mitä Kieltä Kuubassa Puhutaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5099

  +

  Mitä kieltä Kuubassa puhutaan?

  Kuuba on monipuolinen saarivaltio, joka sijaitsee Karibianmeren ja Atlantin valtameren välissä. Kuubassa puhutaan useita kieliä, mutta virallinen kieli on espanja. Tämä artikkeli kertoo, mitä kieltä Kuubassa puhutaan ja miten voit valmistautua kielellisesti matkalle Kuubaan.

  Espanja on Kuuban virallinen kieli

  Espanja on Kuuban puhutuin ja virallinen kieli. Kuubassa puhutaan kuitenkin myös muutamia muita kieliä, esimerkiksi ariba, mandik, mayam, papiamento ja englanti. Kuuban hallitus tekee kovasti töitä, jotta englanninkieliset lastenohjelmat ja elokuvat olisivat helpommin saatavilla, ja myös englantilaisten opiskelu on yleistynyt.

  Kuuban espanja eroaa hieman Espanjassa puhutusta espanjasta, sillä se on sekoitus andalusilaisia, kanarialaisia ja afrikkalaisia vaikutteita. Jos et ole ennen matkustanut espanjankieliseen maahan, kannattaa muistaa, että Kuubassa käytetään paljon slangia ja puhekieleen kuuluvia ilmaisuja.

  Opettele muutamia perusfraaseja ennen matkaa

  Jos et ole puhunut espanjaa aikaisemmin, on hyvä opetella perusfraaseja ennen matkaa, jotta voit selviytyä arkipäiväisistä tilanteista kuten ostosten tekemisestä, ruokatilauksista ja taksin tilaamisesta. Joitakin hyödyllisiä fraaseja ovat esimerkiksi:

  – Hola! (Hei!)
  – Buenos días / Buenas tardes / Buenas noches (Hyvää päivää / iltapäivää / iltaa!)
  – ¿Cómo estás? (Kuinka voit?)
  – Muy bien, gracias. ¿Y tú? (Hyvin kiitos, entä sinä?)
  – ¿Hablas inglés? (Puhutko englantia?)
  – No hablo español (En puhu espanjaa)
  – ¿Dónde está el baño? (Missä on vessa?)
  – La cuenta, por favor (Lasku, kiitos)
  – Gracias! (Kiitos!)

  Voit myös ostaa matkaoppaita tai audio-oppaita, joissa on käytännön fraaseja ja sanoja.

  Suosituimpia Kuuban turistikohde?

  Kuuba on suosittu turistikohde, ja matkailijoiden määrä kasvaa jatkuvasti. Kuubaan matkustavien suosituimpia kohteita ovat Havanna, Varadero ja Santiago de Cuba. Näissä kaupungeissa puhutaan yleensä enemmän englantia, sillä niissä vierailee paljon matkailijoita. Muissa pienemmissä kaupungeissa ja maaseudulla espanja on yleisempi kieli.

  Kokemuksia Kuubassa

  Matka Kuubaan voi olla hieno kokemus, vaikka et puhuisi espanjaa. Kuubalaiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä, jotka usein löytävät tavan kommunikoida vaikka kielitaitoa ei olisi. Kuubalaiset ovat myös hyvin ylpeitä kulttuuristaan, ja he puhuvat mielellään kulttuuriperinnöstään ja historiastaan. Onkin hyvä muistaa, että Kuuba on ainutlaatuinen paikka, jossa voi oppia paljon maan historiasta ja kulttuurista.

  Yhteenveto

  Kuuba on monipuolinen maa, joka tarjoaa matkailijoille upeita kokemuksia. Vaikka espanja on Kuubassa puhutuin ja virallinen kieli, Kuubassa puhutaan myös useita muita kieliä. Muista kuitenkin, että matkailijan kannattaa opetella muutamia perusfraaseja, jotta selviää arkipäiväisistä tilanteista selkeämmin. Kuubassa puhutaan myös paljon slangia ja puhekieleen kuuluvia ilmaisuja, joten liian virallisen kielen käyttöä kannattaa välttää. Kuubalaiset ovat ystävällisiä ja auttavaisia ihmisiä, joiden kanssa on ilo kommunikoida.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.