Mitä Kielitoimisto Tekee

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #2625

  +

  Mitä Kielitoimisto tekee?

  Kielitoimisto on Suomen kansallinen kielilaitos, jonka tehtävänä on kehittää suomen kieltä ja huolehtia sen käytön kieliasioista. Kielitoimisto tekee monipuolista työtä suomen kielen hyväksi, joka ulottuu eri aloille ja palvelee erilaisia tahoja.

  Kielitoimiston historia

  Kielitoimisto perustettiin vuonna 1928 edistämään suomen kielen käyttöä ja kehittymistä. Sen toiminta alkoi pienimuotoisesti, mutta kasvoi nopeasti. Nykyään Kielitoimisto on monimuotoinen organisaatio, joka työllistää kymmeniä kielen asiantuntijoita. Kielitoimisto on myös vastuussa suomen kielen sanastosta ja kieliopista.

  Kielitoimiston tehtävät

  Kielitoimiston tehtäviin kuuluu:

  1. Neuvonta ja konsultaatiot

  Kielitoimisto antaa neuvoja ja konsultaatioita suomen kielen käytössä. Kysymyksiä voi esittää esimerkiksi oikeinkirjoituksesta ja kieliopista, mutta myös esimerkiksi työpaikan sähköpostiviestin oikeinkirjoituksesta.

  2. Tutkimus ja koulutus

  Kielitoimisto tekee paljon taustatutkimusta, joka auttaa ymmärtämään kielen kehittymistä ja sitä, miten sitä käytetään. Kielitoimiston tutkimus tuottaa tietoa suomen kielen tilasta ja sen tulevista kehityssuunnista. Kielitoimisto järjestää myös koulutuksia, joissa opitaan mm. oikeinkirjoitusta ja kielioppia.

  3. Kielenhuolto ja standardointi

  Kielitoimisto huolehtii suomen kielen virallisesta standardoinnista ja säätelystä. Se vastaa virallisten suomen kielen normien ja standardeiden laatimisesta. Kielitoimisto myös ylläpitää Suomen kielen sanastoa, joka kattaa laajan joukon sanoja eri aloilta.

  4. Käännöspalvelu

  Kielitoimisto tarjoaa ammattimaisia käännöspalveluja erilaisille tahoille, kuten yrityksille ja julkiselle sektorille. Kielitoimiston käännöspalvelu kattaa suomen kielen lisäksi useita muita kieliä.

  Kuka hyötyy Kielitoimiston työstä?

  Kielitoimiston työ hyödyttää laajaa joukkoa ihmisiä ja tahoja. Suomen kielen kehittymisellä ja oikealla käytöllä on vaikutusta kaikille, jotka käyttävät suomea päivittäisessä kommunikaatiossaan. Kielitoimiston tiedot ja konsultaatiot ovat hyödyllisiä myös erilaisille organisaatioille, yhteisöille ja yrityksille, joilla on tarve kommunikoida suomeksi.

  Miten saada yhteyttä Kielitoimistoon?

  Kielitoimistoon voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai käyttämällä yhteydenottolomaketta Kielitoimiston verkkosivuilla. Kielitoimiston verkkosivuilta löytää myös tietoa suomen kielen oikeakirjoituksesta, kieliopista ja sanastosta. Kielitoimisto on myös sosiaalisessa mediassa, kuten Twitterissä ja Facebookissa.

  Johtopäätös

  Kielitoimisto on tärkeä kansallinen laitos, joka tekee monipuolista työtä suomen kielen hyväksi. Se vastaa suomen kielen säätelystä ja standardoinnista, tarjoaa konsultaatioita ja koulutuksia ja antaa ammattimaista käännöspalvelua. Kielitoimiston työllä on merkittävä vaikutus suomen kielen kehittymiseen ja sen oikeaan käyttöön.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.