Mitä Kieliä Ranskassa Puhutaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #584

  +

  Mitä kieliä Ranskassa puhutaan?

  Ranska on Euroopan unionin suurin maa ja yksi suosituimmista matkakohteista maailmassa. Ranskassa puhutaan pääasiassa ranskaa, mutta maassa on myös muita virallisia ja paikallisia kieliä.

  Ranskan kieli

  Ranskassa puhutaan ranskan kieltä, jota pidetään maan virallisena kielenä. Ranskan kieli oli aikoinaan aristokraattien kieli, mutta nykyään se on kansankieli, jota puhutaan ympäri maailmaa. Ranskankielisiä alueita ovat erityisesti Pariisi ja Bretagne, mutta kieltä puhutaan ympäri maata.

  Baskin kieli

  Baskin kieltä puhutaan Baskimaassa Ranskan ja Espanjan rajalla. Baskin kieli on yksi maan kolmesta virallisesta kielestä ja sen tunnustetaan myös Katalonian ja Galician kieliksi. Baskin kielellä on pitkä historia ja sen puhujia on ympäri maailmaa.

  Bretagnessa puhutaan bretonia

  Bretagnessa puhutaan bretonin kieltä, joka on yksi Ranskan vähemmistökielistä. Bretonin kielellä on pitkä historia ja se on erittäin tärkeä osa paikallista kulttuuria ja identiteettiä Bretagnessa.

  Korsikan kieli

  Korsikassa puhutaan korsikan kieltä, joka on saaren ainoa virallinen kieli. Korsikan kieli on osa romaanisten kielten ryhmää, johon kuuluvat myös ranskan kieli ja italia. Korsikan kielellä on pitkä historia ja sen puhujia on noin 200 000 ympäri maailmaa.

  Elsassin murteet

  Elsassin alueella puhutaan saksan ja ranskan sekoitusta, jota kutsutaan elsassin murteeksi. Elsassin murteilla on pitkä historia, ja ne ovat tärkeä osa alueen kulttuuria.

  Muita kieliä

  Ranskassa puhutaan myös muita kieliä, kuten katalaania, flemingiä, picardia, provençalia, normandia, jne. Joidenkin näistä kielistä puhutaan tietyillä alueillla, kun taas toiset ovat erittäin harvinaisia.

  Lopuksi

  Ranska on monikulttuurinen maa, jossa puhutaan useita erilaisia kieliä. Vaikka ranska on maan virallinen kieli, monet paikalliset kielet ja murteet ovat yhtä tärkeitä paikallisille yhteisöille. Jos matkustat Ranskaan tai asut siellä, on hyvä tietää tästä monimuotoisuudesta ja arvostaa sen rikkauden.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.