Mitä Keuhkoissa Tapahtuu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1309

  +
  Mitä Keuhkoissa Tapahtuu?

  Keuhkot ovat elintärkeät elimet, jotka vastaavat hengityksestä. Keuhkot sijaitsevat rintakehässä ja niissä on tuhansia pieniä ilmatäytteisiä taskuja, joita kutsutaan alveoleiksi. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä keuhkoissa tapahtuu hengityksen aikana.

  Hengityksen vaiheet

  Hengitys koostuu kahdesta vaiheesta: sisäänhengitys ja uloshengitys. Kun henkilö sisäänhengittää ilmaa, se kulkee ensin nenän tai suun kautta kurkun alaosaan, sitten henkitorveen ja lopuksi keuhkoputkiin. Keuhkoputket jaetaan pienempiin putkiin, jotka kuljettavat ilmaa kymmeniin miljooniin alveoleihin, joissa kaasujen vaihto tapahtuu. Tämä tapahtuu kahden eri kaasun välillä: hapen ja hiilidioksidin.

  Kaasujen vaihto

  Keuhkojen alveolit ympäröivät hienot, verisuonia sisältävät kapillaarit. Tämä mahdollistaa hapen siirtymisen keuhkoista verenkiertoon ja hiilidioksidin poistumisen verenkierrosta keuhkojen kautta uloshengityksen kautta. Kun henkilö hengittää ulos, keuhkot tyhjentyvät ilmasta, joka sisältää runsaasti hiilidioksidia, joka poistuu kehosta.

  Keuhkot solutasolla

  Keuhkojen toiminnan ylläpitämiseksi niissä on monia soluja, jotka tekevät erilaisia tehtäviä. Yksi tärkeimmistä soluista ovat hengityselinten epiteelisolut, jotka linjaavat hengitysteitä. Nämä solut käsittelevät pölyä ja muuta vierasta ainesta, joka kulkeutuu keuhkoihin. Epiteelisolut ylläpitävät myös keuhkoputkien joustavuutta, joka mahdollistaa ilmavirran saavuttamisen keuhkojen alveolien läpi.

  Keuhkot reagoivat ympäristöön

  Keuhkot ovat erittäin herkät ympäristötekijöille, jotka voivat vaikuttaa niiden toimintaan. Tiettyjä tekijöitä, kuten saasteita tai huonolaatuista ilmaa, voi johtaa keuhkoputkien supistumiseen, joka vaikeuttaa hengitystä. Tämä ilmenee yleisesti astmana.

  On tärkeää huolehtia keuhkojen terveydestä, erityisesti jos henkilöllä on perinnöllisiä alttiuksia, tupakointitausta tai altistuu ympäristön saasteille. Kuivattumisen välttäminen, terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikunta ja savuttomuus ovat esimerkkejä hyvän keuhkoterveyden ylläpitämiseksi.

  Yhteenveto

  Keuhkot ovat kehon tärkeimpiä elintärkeitä elimiä, jotka huolehtivat hapen ja hiilidioksidin kaasujen vaihdosta. Keuhkot toimivat solu- ja reaktiivisella tasolla ympäröivän ympäristön vaikutuksessa. Terveellinen ruokavalio, päivittäinen liikunta ja savuttomuus ovat keuhkoterveystoimenpiteitä, jotka kaikilla ihmisillä tulee huomioida.

  H2: Keuhkot reagoivat ympäristöön.

  H2: Keuhkot solutasolla.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.