Mitä Kertoa Työhaastattelussa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #499

  +

  Mitä kertoa työhaastattelussa?

  Työhaastattelu voi herättää monissa meissä jännitystä ja epävarmuutta. Tärkein tehtäväsi onkin vakuuttaa työnantaja siitä, että olet sopiva henkilö kyseiseen työtehtävään. Tähän avuksi tarvitset selkeän ja jäsennellyn tarinan, joka kiteyttää ammatillisen taustasi, osaamisesi ja motivaatiosi. Artikkelissa annamme vinkkejä, mitä kertoa työhaastattelussa.

  Ammatillinen tausta

  Aloita kertomalla lyhyesti koulutuksesi ja työkokemuksesi. Kerro myös aikaisemmista työtehtävistäsi, joissa olet saavuttanut hyviä tuloksia tai saanut kiitosta. Muista painottaa ominaisuuksia, jotka ovat tärkeitä kyseisessä työssä.

  Osaaminen

  Kerro tarkemmin osaamisestasi. Kuvaile mitä taitoja sinulta löytyy ja miten olet ne hankkinut. Kerro myös, miten hyödyntäisit osaamistasi kyseisessä työtehtävässä. Jos työtehtävässä vaaditaan erityistaitoja, joita sinulla ei ole, kannattaa kertoa oppimisvalmiudestasi ja kiinnostuksestasi uusien asioiden oppimiseen.

  Motivaatio

  Kerro myös miksi olet kiinnostunut kyseisestä työstä ja miksi haet kyseistä työpaikkaa. Näytä, että olet tutustunut työhön ja yritykseen, johon haet töihin. Kerro, miten näet itsesi työskentelemässä yrityksessä ja millaisia tavoitteita sinulla on. Muista painottaa myös sitoutumista ja motivaatiota työtehtävään.

  Lopetus

  Lopuksi voit vielä kertoa, miksi juuri sinut tulisi palkata. Tiivistä tarinasi lyhyesti ja painota, miksi olet paras hakija kyseiseen työtehtävään. Muista myös kiittää haastattelijaa mahdollisuudesta tulla haastateltavaksi.

  Yhteenveto

  Työhaastattelussa on tärkeää kertoa selkeä ja jäsennelty tarina. Aloita kertomalla ammatillisesta taustastasi, jatka osaamisesi kuvaamisella ja kerro lopuksi, miksi olet kiinnostunut kyseisestä työstä sekä miksi olisit paras valinta tehtävään. Muista myös kuunnella tarkasti haastattelijan kysymyksiä ja vastaa niihin rehellisesti ja selkeästi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.