Mitä Kertoa Suomesta Ulkomaalaiselle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5367

  +

  Mitä kertoa Suomesta ulkomaalaiselle?

  Suomi on hieno maa, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kannattaa kertoa Suomesta ulkomaille muuttaville ihmisille.

  Ilmasto ja sää

  Ilmasto on Suomessa hyvin vaihteleva. Talvella on paljon lunta ja kylmä, kun taas kesällä on lämmintä ja aurinkoista. Syksyllä ja keväällä sää voi olla hyvin arvaamaton, joten kannattaa varautua vaihteluun. Suomessa on myös paljon hyttysiä kesäisin, joten hyttysmyrkky kannattaa pitää aina mukana.

  Kulttuuri ja ruoka

  Suomessa on rikas kulttuuri ja paljon perinteitä. Suomalaiset ovat tunnettuja saunakulttuuristaan, ja suomalainen sauna onkin ehdoton kokemus jokaiselle. Ruokakulttuuri on myös hyvin erilainen kuin monissa muissa maissa. Perinteisiä suomalaisia ruokia ovat muun muassa karjalanpiirakat, kalakeitto, poronkäristys ja lanttulaatikko.

  Kieli

  Suomen kieli on hyvin erilainen kuin monet muut kielet, ja se voi olla haastava oppia. On kuitenkin mahdollista oppia suomea, ja suomalaiset ovat yleensä hyvin avuliaita auttamaan ulkomaalaisia oppimaan kieltä. Englanti on myös yleisesti puhuttu kieli Suomessa, joten englannin taito auttaa varmasti.

  Saavutettavuus ja liikenne

  Suomi on hyvin saavutettavissa lentäen, junalla tai autolla. Suomi myös panostaa vahvasti kestävään liikenteeseen ja pyöräilyyn, joten polkupyörällä liikkuminen on myös hyvä vaihtoehto. Julkinen liikenne toimii hyvin, ja bussi- ja junamatkat ovat usein edullisia.

  Työmahdollisuudet ja koulutus

  Suomessa on paljon mahdollisuuksia työskennellä eri aloilla, ja koulutusjärjestelmä on yksi maailman parhaista. Suomi on myös yksi maailman parhaista maista asua perheen kanssa, joten lapsiperheille löytyy paljon tukia ja palveluita.

  Naturin kauneus

  Suomessa on paljon upeita paikkoja ja luontoa, jossa voi vierailla ja rentoutua. Suomalainen luonto on puhdasta ja rauhallista, ja Suomessa onkin monta kaunista kansallispuistoa. Näiden puistojen lisäksi Suomessa on myös paljon järviä ja metsiä, jotka ovat tutustumisen arvoisia.

  Kuten näet, Suomi on monipuolinen ja hieno maa. Siitä löytyy paljon nähtävää ja koettavaa, ja Suomi onkin erinomainen paikka asua ja elää. Toivotamme kaikille onnea ja menestystä Suomeen muuttamisen suhteen!

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.