Mitä Kermaa Kakkuun

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1564

  +

  Mitä kermaa kakkuun?

  Kermaa käytetään monissa erilaisissa leivonnaisissa ja kakkuissa, mutta mitä kermaa tulisi käyttää, kun halutaan tehdä täydellinen kakku? Tässä artikkelissa käymme läpi eri kerma vaihtoehtoja ja niiden käyttötarkoituksia.

  Kevytkerma: Kevytkerma on määrältään noin 10-15% rasvaa ja sitä käytetään yleisesti kastikkeissa ja keitoissa. Se ei sovi hyvin kakkujen täytteeksi tai kuorrutteeksi, sillä se ei vaahtoudu kovin hyvin eikä säilytä muotoaan kovin hyvin. Kevytkerma on loistava vaihtoehto, kun halutaan keventää ruokaa.

  Vispikerma: Vispikermaa käytetään kakkuun, kun halutaan saada kuohkeaa ja ilmavaa rakennetta. Tämä kerma sisältää noin 30% rasvaa ja se vaahtoutuu helposti. Vispikerma käy hyvin myös kastikkeisiin, sillä sen rasvapitoisuus on tarpeeksi korkea, jotta se antaa maukkaan maun.

  Kuohukerma: Kuohukermaa käytetään usein leivonnassa ja kakkuissa, sillä sen rasvapitoisuus on noin 38%. Kuohukerma antaa kakulle samettisen rakenteen ja sen vahva rasvaisuus varmistaa, että se pysyy hyvin koossa. Kuohukermaa käytetään usein myös kakkujen koristeluun, sillä se vaahtoutuu hyvin ja pystyy kestämään useampiakin kerroksia.

  Crème double-kerma: Crème double-kerma on ranskalainen kerma, jota käytetään usein kakkujen täytteissä ja koristeluissa. Se sisältää noin 48% rasvaa ja sen koostumus on erityisen samettinen. Crème double-kerma on kestävämpi kuin perinteinen kerma, mikä tekee siitä loistavan valinnan hienostuneisiin leivonnaisiin.

  Mascarpone-kerma: Mascarpone-kerma on pehmeä ja samettinen, italian kerma, joka on erittäin suosittu käytettäväksi erilaisissa juustoissa ja leivonnaisissa. Se sisältää noin 48% rasvaa ja sopii täydellisesti käytettäväksi esimerkiksi tiramisun valmistuksessa.

  Kun valitset kermaa kakkuun, on tärkeää huomioida sen rasvapitoisuus ja käyttötarkoitus, jotta saat täydellisen lopputuloksen. Yleensä kermaa käytetään kakussa kuohkeuden ja rakenteen antamiseen sekä maun ja kosteuden lisäämiseen, joten sen laatu on kriittinen. Muista myös tarpeeksi jäähdyttää kakkua, sillä kerma saattaa sulaa ja menettää rakenteensa, jos se on liian lämmintä.

  Lopuksi, kerma kakussa on oleellinen, joten älä unohda sitä valitessasi sopivaa täytettä tai kuorrutetta. Seuraavan kerran leivot kakun, kaupassa kermaostoksilla muista kiinnittää huomiota rasvapitoisuuteen ja käyttötarkoitukseen. Hyvää leivontaa!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.