Mitä Kauris Syö

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4280

  +

  Mitä Kauris Syö?

  Kauris on Suomen metsien suuri nisäkäs ja se on ihastuttanut ihmisiä jo vuosien ajan. Moni suomalainen haluaa tietää, mitä kauriit syövät. Kauriit ovat pääasiassa kasvinsyöjiä, eli ne syövät pääasiassa kasveja, mutta ne voivat myös syödä joitakin eläinproteiineja, kuten hyönteisiä, pieniä selkärangattomia ja jopa haaskoja.

  Kasvillisuus on pääruokaa

  Kauriit ovat pääasiallisesti kasvinsyöjiä, ja ne nauttivat erilaisia kasveja metsän varjoisilta rinteiltä, aukeilta niityiltä ja pelloilta. Kauriit syövät lehtien, varpujen ja nuorten puiden versoja ja haaroja. Kauriit syövät myös kukkia, hedelmiä, sieniä ja marjoja, joita he löytävät metsästä.

  Kauriit eivät syö puita, mutta ne voivat vahingoittaa niitä pureskelemalla kuorta. Tämä tapahtuu yleensä talvella, kun kauriit eivät löydä muuta syötävää lumipeitteen alla. Pienissä metsiköissä kauriit voivat vahingoittaa nuorta metsää, mutta laajamittaiset vahingot ovat harvinaisia.

  Kauriit syövät hyönteisiä ja pieniä selkärangattomia

  Kauriit syövät myös hyönteisiä ja muita pieniä selkärangattomia, kuten hämähäkkejä, toukkia ja etanoita. Hyönteiset ja selkärangattomat tarjoavat kauriille proteiinia, jota ne tarvitsevat lihastensa ja luidensa kehittämiseen. Kauriit syövät näitä eläimiä yleensä vain, kun ne eivät saa tarpeeksi kasviravintoa.

  Kauris voi syödä haaskoja

  Kauriit voivat myös syödä eläinproteiineja haaskoista. Tämä on kuitenkin harvinaista, ja se tapahtuu yleensä vain, jos kauriit eivät löydä muuta ravintoa. Tämä tapahtuu usein talvella, kun lumi peittää kasvit ja kauriit eivät löydä muuta syötävää. Kauriit eivät kuitenkaan ole raadonsyöjiä, ja se on vain viimeinen keino selviytyä.

  Yhteenveto

  Kauriit ovat pääasiassa kasvinsyöjiä ja syövät useita erilaisia kasveja, kuten lehtiä, versoja, puiden haaroja, kukkia, hedelmiä, marjoja ja sieniä. Kauriit saavat ravinnostaan proteiinia myös hyönteisistä ja pienistä selkärangattomista. Kauriit voivat syödä haaskoja, mutta tämä on harvinaista ja tapahtuu vain tietyissä olosuhteissa.

  On tärkeää suojella kauriita ja niiden elinympäristöjä, jotta ne voivat jatkaa elämäänsä Suomen luonnossa ja tarjota kauniin näyn metsissämme.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.