Mitä Kasvissyöjä Grillaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #5117

  +

  Mitä kasvissyöjä grillaa?

  Grillaaminen on kesän suosikkijuttuja monelle suomalaiselle. Vaikka grillauksen yleisimmät raaka-aineet ovat liha ja kala, voi myös kasvissyöjä nauttia grilliruuasta yhtä lailla herkullisesti. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea kasvissyöjä voi grillata.

  Vihannekset

  Grillaaminen ei ole pelkästään lihan kypsennystä, vaan se on myös ihastuttavan grilliaromin luomista kasviksille. Grillattu kasvis on pehmeä ja mehukas, jossa on hyvin paljon makua. Suositeltavia grillattavia kasviksia ovat:

  – Paprika
  – Kesäkurpitsa
  – Sipuli
  – Kirsikkatomaatti
  – Maissi
  – Parsakaali

  Valmista kasvikset paahtamalla ne grillissä yhdessä oliiviöljyn ja suolan kanssa, keskitasolla noin 5-10 minuuttia (kasviksen koosta riippuen). Voit valmistaa kasviksia myös foliopaketissa tai grillikorissa, jotta ne eivät pääse putoamaan ritilältä.

  Hampurilaiset

  Kasvishampurilaisia on helppo valmistaa grillissä. Kaupasta löytyy paljon valmiita kasvipihvejä, kuten soija-, papu-, ja kikhernepihvejä. Pihvien kanssa voi lisätä esimerkiksi avokadoa, sieniä tai grillausta varten valmistettua paprikakastiketta.

  Jos haluat valmistaa kasvishampurilaisen itse, täytä se kasviksilla, kuten tomaatilla, kurkulla, avokadolla ja sipulilla. Voit lisätä mausteeksi esimerkiksi dippikastikkeita, kuten mangochutneyta tai hummusta.

  Pizzat

  Grillattu pizza on yllättävän helppo valmistaa, mutta hyvin herkullinen. Valmista pohja valmiista taikinasta ja levitä päälle tomaattikastiketta, chiliä, paprikaa, sipulia ja juustoa. Kypsennä pizza grillissä noin 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pohja rapea.

  Marinoidut tofu- ja kasvisvartaat

  Tofu on kasvissyöjän tärkeä proteiininlähde. Voit marinoida tofun vartaita esimerkiksi soijakastikkeella, hunajalla ja chilihiutaleilla. Tärkeitä kasviksia tofu-vartaiden kanssa on paprika, punasipuli, kesäkurpitsa ja ananas.

  Sienet

  Grillatut sienet ovat helppo valmistaa ja samalla todella maukkaita. Kokeile esimerkiksi grillattuja herkkusieniä ja kantarelleja esimerkiksi tuorejuustolla tai pihvien kanssa.

  Grillattu maissi

  Grillattu maissi on miltei jokaisen suomalaisen grillijuhlan perusruokaa. Helppo valmistaa ja todella herkullista. Kypsennä maissia grillissä noin 10-15 minuuttia. Maissin kypsymisajasta voi testata puristamalla maissin jyvästä, joka irtoaa helposti, kun se on kypsä.

  Pähkinät

  Grillatut cashew-pähkinät ovat erinomainen välipala. Voit lisätä pähkinöitä marinadeihin tai marinoida niitä esimerkiksi chillillä ja valkosipulilla. Grillaa pähkinöitä grillissä keskilämmöllä noin 5 minuuttia kunnes ne ovat kultaisia ja rapeita.

  Grilliruokalistasi ei tarvitse jäädä pelkästään liharuokiin. Kasvissyöjäkin voi nauttia kesästä herkullisen makuisen grilliruoan parissa. Muista ainoastaan, että kaikki kasvikset eivät ole sopivia grillattavaksi. Älä myöskään unohda grillivälineitä, kuten raspia, grilliharjaa ja lämpömittaria.

  Nyt voit koota omat kasvissyöjän grillireseptit ja nauttia kesän hienoimmista hetkistä käsissäsi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.