Mitä Kani Saa Syödä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #342

  +

  Mitä kani saa syödä?

  Kun olet vastuussa kanin hoidosta ja ruokinnasta, on tärkeää tietää, mitä kani saa syödä. Kani tarvitsee monipuolisen ruokavalion, joka sisältää paljon tuoreita kasviksia, mutta myös kuivattuja yrttejä ja heinää.

  Heinä on kanin tärkein ravinnon lähde

  Kanin perusruokana tulisi olla määrätty määrä heinää päivässä. Heinä sisältää runsaasti kuituja, jotka edistävät kanin ruoansulatusta ja pitävät hampaat terveinä. Valitse kanillesi laadukasta heinää, joka on tuoretta ja pölytöntä. Voit tarjota heinää myös kanin pesään, jotta kani voi syödä sitä milloin haluaa.

  Tuoreet kasvikset ovat tärkeitä

  Kani tarvitsee monipuolisen määrän tuoreita kasviksia päivittäin. Kasvikset sisältävät paljon vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka ovat tärkeitä kanin terveydelle. Juurekset, kuten porkkanat ja punajuuret, ovat hyviä vaihtoehtoja, samoin kuin parsakaali, lehtikaali ja salaatti. Muista, että kanin tulisi syödä enemmän vihreitä kasviksia kuin juureksia, sillä juurekset sisältävät enemmän sokeria.

  Puu- ja hedelmäoksalit ja kuivatut yrtit

  Kani voi syödä myös puu- ja hedelmäoksia, kuten omenapuun oksia tai päärynöitä. Voit myös tarjota kanillesi kuivattuja yrttejä, kuten kamomillaa tai timjamia. Nämä ovat hyviä vaihtoehtoja kanin herkuiksi, mutta muista rajoittaa niiden määrää, sillä ne sisältävät paljon sokeria.

  Mitä kani ei saa syödä?

  On tärkeää muistaa, että kanin ruokavalioon kuuluu vain tietyt ruoka-aineet. Kanin ei tulisi syödä mitään makeaa tai rasvaa sisältävää ruokaa, kuten karkkia tai perunalastuja. Myöskään ihmisen ruokavalioon kuuluvat ruoka-aineet, kuten suklaa, sipuli tai valkosipuli, eivät sovi kanin ruokavalioon.

  Johtopäätös

  Kanin ravinnon tulisi olla monipuolinen ja sisältää paljon tuoreita kasviksia ja heinää. Muista välttää makeaa ja rasvaista ruokaa sekä ihmisen ruokavaliosta tulevia ruoka-aineita. Tarjoa kanillesi myös hedelmä- ja puuoksia sekä kuivattuja yrttejä herkuiksi. Kun ruokit kaniasi oikein, varmistat sen terveen ja onnellisen elämän.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.