Mitä Kaalia Kaalilaatikkoon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2130

  +
  Mitä Kaalia Kaalilaatikkoon?

  Kaalilaatikko on perinteinen suomalainen ruokalaji, joka koostuu yksinkertaisista aineksista, kuten kaalista, jauhelihasta ja riisistä. Resepti on helppo ja edullinen, mutta siihen voidaan lisätä myös muita ainesosia, jotka voivat tehdä siitä monipuolisemman ja mausteisemman.

  Kaalilaatikon perusaineosana on, kuten nimestä voi päätellä, kaali. Käytännössä mikä tahansa kaalin makuinen ja muotoinen kaali käy tämän ruokalajin valmistamiseen, mutta tavallisimmin käytettyä on valkokaali. Paksumpien kerrosten leikkaamiseksi on hyvä käyttää kaalinleikkaajaa. Kaali on tärkeä raaka-aine, sillä se sisältää runsaasti kuituja, vitamiineja ja hivenaineita.

  Toinen peruskomponentti on jauheliha tai soija. Jauhelihan käyttö on yleistä, mutta myös kasvisvaihtoehtoja on saatavilla esimerkiksi soijarouheen muodossa. Jauheliha tuo ruokaan proteiinia ja lisää makua.

  Riisi on kolmas peruskomponentti, joka tuo ruokaan täyteläisyyttä, muttei liikaa makua. Käytä mielellään pitkäjyväistä riisiä, sillä se säilyttää rakenteensa kypsennyksen ajan.

  Kaalilaatikkoon voi lisätä myös muita ainesosia, kuten sipulia, valkosipulia tai erilaisia mausteita. Sipuli ja valkosipuli ovat hyviä lisäyksiä, sillä niillä on monia terveysvaikutuksia. Sipuli on myös hyvä lisä makuun.

  Mausteena käytetään tyypillisesti kokonaisia mausteita, kuten neilikkaa, laakerinlehteä tai mustapippuria. Jos käytät jauhemausteita, lisää ne vasta ruoan kypsymisen loppuvaiheessa, sillä ne voivat palaa helposti kuumassa uunissa.

  Kuivattuja hedelmiä, kuten aprikoosia, voi myös lisätä kaalilaatikkoon, jolloin ruokalaji saa makeutta. Juustomurskaa tai raejuustoa voi ripotella kaalilaatikon päälle ennen uuniin laittamista.

  Resepti kaalilaatikon valmistukseen on suoraviivainen. Kaali leikataan ohuiksi suikaleiksi ja keitetään vedessä, kunnes se on pehmeää. Jauheliha tai soija ruskistetaan ja sipuli ja valkosipuli lisätään pannulle. Riisi keitetään erillään ja sekoitetaan kaalin ja jauhelihan kanssa uunivuokaan. Mausteet lisätään seokseen, ja lopuksi seos peitetään vuokapaperilla ja paistetaan uunissa noin tunti.

  Kaalilaatikko on herkullinen ja täyttävä ruoka, jonka rentouttavaa makua rakastavat monet suomalaiset. Muokkaa reseptiä omien makumieltymystesi ja ruokailijoiden mukaan, ja nauti perinteisestä suomalaisesta ruokalajista!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.