Mitä Juustoa Cocktailtikkuihin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:58 pm #4008

  +
  Herkulliset cocktailtikut ovat loistava tapa tarjoilla pikkupurtavaa kutsuilla tai illanistujaisissa. Mutta mitä juustoa kannattaisi käyttää cocktailtikkujen valmistukseen?

  Suomessa on onneksi tarjolla laaja valikoima juustoja, joista löytyy sopiva vaihtoehto jokaiseen makuun. Yleisimmin cocktailtikuissa käytetään raikkaita ja suolaisia juustoja, jotka sopivat hyvin yhteen erilaisten lisukkeiden kanssa.

  Yksi suosittu vaihtoehto on käyttää mozzarellaa cocktailtikkuihin. Mozzarella sopii erinomaisesti yhteen tomaatin, basilikan ja oliivin kanssa. Voit myös kokeilla erilaisia maustettuja mozzarelloja, kuten pestolla maustettua tai aurinkokuivatulla tomaatilla höystettyä versiota.

  Cheddar-juusto on toinen suosittu vaihtoehto cocktailtikkujen valmistukseen. Cheddarin maku on voimakas ja suolainen, mikä tekee siitä erinomaisen vaihtoehdon yhteen hedelmien ja pähkinöiden kanssa. Cheddar sopii erityisen hyvin yhteen omenan, päärynän ja saksanpähkinöiden kanssa.

  Parmesaani on myös loistava valinta cocktailtikkuihin. Sen voimakas maku sopii hyvin yhteen oliivien, ilmakuivatun kinkun ja balsamiviinietikan kanssa. Voit myös kokeilla raastaa hieman parmesaania suoraan cocktailtikkujen päälle, mikä antaa niille hieman lisämakua.

  Brie-juusto on pehmeä ja mieto juusto, joka sopii erityisen hyvin yhteen makeiden hedelmien ja hillon kanssa. Voit kokeilla yhdistää brien mansikoiden, hunajan tai vadelmahillon kanssa.

  Jos haluat cocktailtikkuihin erityisen voimakasta makua, voit käyttää esimerkiksi vuohenjuustoa. Vuohenjuusto sopii erinomaisesti yhteen viikunan, hunajan ja mantelien kanssa.

  Muista kuitenkin, että cocktailtikkujen juustovalinnat riippuvat myös tarjoiltavien lisukkeiden mausta ja koostumuksesta. Mikäli välität enemmän suolaisesta kuin makeasta, kannattaa valita cocktailtikkujen valmistuksessa juusto sen mukaan.

  Käyttämällä erilaisia juustoja cocktailtikkuissa, voit tarjota vieraillesi mielenkiintoisia ja monipuolisia makuelämyksiä. Ole kuitenkin varovainen, mikäli vieras on allerginen tietyn juuston tai muun tarjoiltavan lisukkeen suhteen.

  Lopulta mikään ei voita omaa makuaistiasi. Kokeile erilaisia yhdistelmiä, joista löydät varmasti oman suosikkisi. Ja muista, että cocktailtikut ohjeineen ja hyvän seuran kera ovat aina varma valinta herkutteluhetkiin!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.