Mitä Joulupöytään Kuuluu

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1019

  +

  Mitä Joulupöytään Kuuluu

  Joulu on yksi Suomen merkittävimmistä juhlista, joka viettää aikaa rakkaimpien ihmisten kanssa ja nauttii herkullisia jouluruokia. Jokaisella perheellä on oma tapansa juhlistaa joulua, mutta jotkin ruoat ovat perinteisiä ja kuuluvat lähes jokaisen joulupöytään.

  Kinkku

  Joulu ei ole joulu ilman kinkkua. Useimmat perheet syövät kinkkua joulupäivänä, mutta jotkut aloittavat kinkun syömisen jo jouluaattona. Kinkun valmistaminen vie useita tunteja uunissa, ja monet perheet käyttävät kinkun paistamiseen erilaisia mausteita, kuten neilikkaa, laakerinlehteä ja inkivääriä. Kinkku tarjoillaan yleensä sinappikastikkeen, puolukkahillon ja perunoiden kanssa.

  Perunalaatikko

  Perunalaatikko on toinen suosittu jouluruoka Suomessa. Laatikkoon käytetään perunaa, maitoa, kermaa, siirappia ja kananmunia. Se on kermainen ja makea ruoka, joka sopii täydellisesti yhteen suolaisempien ruokien kanssa.

  Riisipuuro

  Joulu on jälkiruokien kulta-aikaa Suomessa, ja yksi suosituimmista jälkiruoista on riisipuuro. Riisipuuro keitetään puurossa ja sekoitetaan maitoon, kermaan ja sokeriin. Monet perheet piilottavat mantelin tai rusinan riisipuuroon, ja kenelle se sattuu löytämään piilotetun mantelin tai rusinan, saa usein pieniä palkintoja.

  Piparkakut

  Piparkakut ovat herkullisia maustekeksiä, jotka ovat usein koristeltu syötäviksi joulukuusen alla. Piparkakut ovat erityisen suosittuja lapsille, ja monet lapset haluavat osallistua piparkakkujen koristeluun. Keksit leivotaan pääasiassa kanelilla, muskottipähkinällä ja gingerillä, ja niitä syödään usein kahvin tai teen kanssa.

  Luumukiisseli

  Luumukiisseli on toinen jälkiruoka, joka on suosittu jouluna. Kiisseli on tehty luumuista, vedestä ja perunajauhoista, ja se syödään yleensä vaniljakastikkeen kanssa. Monet perheet valmistavat kiisselin etukäteen ja syövät sen jouluaterian jälkeen.

  Nämä ovat vain muutamia perinteisiä suomalaisia jouluherkkuja, mutta todellisuudessa jokaisella perheellä on oma tapansa viettää joulua. Olipa ruokalistasi pitkä tai lyhyt, tärkeintä on nauttia ajanvietosta rakkaiden ihmisten kanssa ja luoda unohtumattomia muistoja yhdessä.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.