Mitä Jos On Ihastunut

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #2684

  +
  Mitä Jos On Ihastunut – Näin Tunnistat Tunteesi ja Toimit Tilanteessa?

  Ihastuminen on ihana ja jännittävä tunne, mutta samalla se voi herättää paljon kysymyksiä siitä, mitä tehdä ja miten toimia tilanteessa. Oletko itse juuri nyt ihastunut, ja kaipaat ohjeita tai neuvoja siitä, miten toimia? Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä ihastumisessa kannattaa ottaa huomioon ja miten voit toimia, kun olet ihastunut.

  1. Tunnista tunteesi

  Ihastumisen tunnusmerkit ovat usein hyvin yksilöllisiä, mutta seuraavat merkit voivat auttaa sinua tunnistamaan, että olet ihastunut. Ihastumiseen voi liittyä:

  – Tunne, että olet erityisen kiinnostunut tietystä henkilöstä

  – Halu olla läheisessä kanssakäymisessä henkilön kanssa

  – Ajatukset henkilöstä useammin kuin normaalisti

  – Positiiviset tunteet, kuten innostus, ilo tai jännitys henkilön seurassa tai ajatellessasi häntä

  2. Käsittele tunteitasi

  Kun olet tunnistanut tunteesi, on tärkeää käsitellä niitä asianmukaisesti. Joskus ihastuminen voi olla pelkkä ohimenevä ihastus, mutta toisinaan se voi johtaa syvempiin tunteisiin. Ajatusten karkailu mielessä voi kuitenkin häiritä arkea ja vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Jos olet ihastunut, on tärkeää käsitellä tunteita omaan tahtiin. Pohdi mielessäsi rauhassa, mitä tunnet ja miksi tunnet näin. Oman itsensä kuuntelu ja tunnekuormien käsitteleminen auttaa selkeyttämään ajatuksia ja tunteita.

  Jos tunteet vaikuttavat omaan arkeesi negatiivisesti, kannattaa hakea apua ammattilaisilta. Psykoterapeutti, psykologi tai neuvontakeskus ovat hyvä paikka käydä käsittelemässä omaa tunne-elämää.

  3. Toimi tilanteessa

  Kun olet käsitellyt tunteesi ja tunnet itsesi valmiiksi, sinun on aika toimia tilanteessa. On tärkeää muistaa, että ihastuksesi ei välttämättä ole tuntenut samoin, ja sinun tulee suhtautua tilanteeseen kypsästi. Tässä muutamia ohjeita, jotka voivat auttaa toimimaan tilanteessa:

  – Ole rehellinen itsellesi ja ihastuksellesi: Kerro avoimesti tunteistasi, vaikka pelkäisit kaiken muuttavan muuttuneen. Jos et kerro, ihastus voi jäädä kaihertamaan mieleesi ja syödä tärkeitä voimavaroja.

  – Hyväksy tunteesi: Ihastuminen voi olla tunteiden vuoristorata. Kannattaa hyväksyä, että tällaiset hetket kuuluvat elämään. Luopumalla siitä, ettet saisi tuntea, voit rauhoittaa itsesi ja keskittyä elämään.

  – Anna tunteiden kuulua: Tunteiden kuuluminen ihastumistilanteessa on ihmiselle täysin luonnollista, joten anna niiden kuulua ja nauti niistä. Älä siis estä tunteitasi.

  – Pidä kiinni itsesi arvoista: Ihastuminen saattaa viedä mukanaan, jolloin voit kadota itsesi oman ihastukseen. Pidä kiinni omista arvoistasi ja kulje kohti omaa onneasi.

  Ihastuminen on ihana tunne, joka voi kuitenkin olla haastavaa käsitellä. Kun tunnistat tunteesi, käsittelet niitä omaan tahtiin ja toimit tilanteessa kypsästi, voit saavuttaa henkilökohtaisen kasvun. Muista olla aina rehellinen ja kunnioittava niin tietylle henkilölle, kuin itsellesi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.