Mitä Jeesuksesta Tiedetään

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3822

  +

  Mitä Jeesuksesta Tiedetään?

  Jeesus on yksi tunnetuimmista hahmoista maailmanhistoriassa ja merkittävä henkilö kristinuskossa. Hänen elämästään, opetuksistaan ja tekemistään ihmeistä on paljon erilaisia näkemyksiä. Selvennetään hieman, millainen hahmo Jeesus oli ja mitä hänen elämästään tiedetään.

  Historialliset faktat

  Jeesuksen täsmällinen syntymäaika ei ole tiedossa, mutta hänen elinaikaansa ajoitetaan noin vuosiin 4 eKr. – 30 jKr. Hän syntyi Betlehemissä Juudeassa, joka tuolloin kuului Rooman valtakunnan hallintaan. Hänen vanhempansa olivat Maria ja Joosef, jotka olivat kotoisin Nasaretista.

  Jeesus eli paikallisyhteisössään arvostettuna opettajana ja parantajana. Hänen oppilasmääränsä kasvoi ja liikkeestä tuli nopeasti vaikutusvaltainen. Jeesus kiersi ympäri Juudeaa saarnaten Jumalan valtakunnan lähestymistä ja korostamalla lähimmäisenrakkautta. Hänen opetuksensa olivat radikaaleja ja tekivät vaikutuksen tuhansiin ihmisiin.

  Jeesuksen toiminta kuitenkin ärsytti juutalaisia viranomaisia, jotka pelkäsivät hänen vaikuttavan kansan mielipiteisiin ja horjuttavan heidän valta-asemaansa. Juutalaisen oppineiston mukaan Jeesus oli jumalanpilkkaaja, joka väitti olevansa Jumalan poika.

  Jeesus vangittiin ja hänet tuomittiin kuolemaan. Rooman valtakunnan hallitus oli kärsimätön kapinoivien alamaistensa kanssa ja katsoi, että Jeesuksen teloitus oli paras tapa hillitä kansannousua. Hänet ristiinnaulittiin Golgatan kukkulalle lähellä Jerusalemin temppeliä.

  Jeesuksen opetukset

  Jeesus opetti rakkautta, anteeksiantoa ja nöyryyttä. Hän korosti lähimmäistenrakkauden tärkeyttä ja opetti, että jokainen ihminen on velvollinen palvelemaan toisia ihmisiä ilman ennakkoluuloja. Hänen opetuksensa haastoivat tuolloin vallinneet perinteiset käsitykset Jumalasta, uskonnollisista rituaaleista ja henkilökohtaisesta moraalista.

  Jeesuksen opetuksen ytimessä oli ajatus Jumalan rakkaudesta ja halusta ihmisten pelastumiseen. Hänen mukaansa ihminen ei voi pelastua ansioidensa perusteella, vaan pelastus on lahja, joka tulee uskon kautta. Hän kannusti ihmisiä kääntymään pois synnistä ja kohti Jumalaa.

  Jeesus uskontona

  Kristinusko syntyi Jeesuksen elämän ja opetuksen pohjalta ja siitä kehittyi yksi maailmanlaajuisimmista uskonnoista. Kristinusko jakautuu moniin eri suuntauksiin, jotka yhdistävät Jeesuksen opetuksia omalla tavallaan.

  Kristityt uskovat, että Jeesus oli Jumalan poika, joka tuli ihmiseksi pelastaakseen maailman synnistä ja kuolemasta. Kristinusko kannustaa ihmisiä elämään Jeesuksen opetusten mukaisesti rakastaen, antaen anteeksi ja palvellen lähimmäisiään.

  Jeesus on vaikuttanut maailman historiaan ja kulttuuriin pysyvästi. Hänen opetuksensa ovat inspiroineet miljoonia ihmisiä ympäri maailman ja hänen elämänsä on esimerkki rakkaudesta ja uhrautuvaisuudesta, joka on inspiroinut monia.

  Yhteenveto

  Jeesus oli merkittävä hahmo historiassa ja kristinuskossa. Hänen opetuksensa ja vaikutuksensa kantavat yhä tänä päivänä. Hänen elämästään tiedetään jonkin verran historiallisia faktoja, mutta suuri osa hänestä kerrotusta on myyttiä ja spekulaatiota. Jeesus oli rakkauden ja anteeksiannon opettaja, jonka vaikutus maailmaan on ollut huomattava.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.