Mitä Jauhoja Pipareihin

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1242

  +

  Mitä jauhoja pipareihin kannattaa käyttää?

  Valitse oikeat jauhot makuelämyksen takaamiseksi

  Joulun aikaan pipareiden leipominen on monelle suomalaiselle perinne, jota ei jätetä väliin. Pipareiden maun ja koostumuksen takaamiseksi on tärkeää valita oikeat jauhot. Suomessa on useita erilaisia jauhoja, joita voi käyttää pipareiden valmistukseen.

  Vehnäjauhot sopivat pipareiden perusjauhoksi

  Vehnäjauhoista voi käyttää pipareiden perusjauhoja. Vehnäjauhojen avulla saat pipareihin sopivan rakenteen ja mukavan raikkaan maun. Vehnäjauhojen määrä riippuu piparien koosta ja halutusta rakenteesta. Suositeltava määrä on noin 4-5 dl vehnäjauhoja per 100 g voita.

  Grahamjauhoilla voit tuoda lisämakua

  Jos haluat pipareihin enemmän makua, voit käyttää vehnäjauhojen lisäksi myös grahamjauhoja. Grahamjauhoissa on enemmän kuituja ja siemeniä, jotka antavat pipareille terveellisyyttä ja herkullista makua. Grahamjauhojen lisääminen voi tehdä myös pipareiden rakenteesta tiiviimmän.

  Kaura- ja ruisjauhoista saat uudenlaisen makuelämyksen

  Kaura- ja ruisjauhojen lisääminen pipareiden taikinaan tuo uudenlaisen makuelämyksen. Kaura- ja ruisjauhoista saat pipareihin mukavan rouheisen maun ja hieman karkeamman rakenteen. Kaura- ja ruisjauhojen määrä riippuu halutusta makuelämyksestä, mutta yleensä noin 1-2 dl per 100 g voita antaa mukavan lisän makumaailmaan.

  Gluteenittomat jauhot toimivat myös pipareiden valmistuksessa

  Yhä useampi suomalainen käyttää gluteenittomia jauhoja ruoanlaitossa. Myös piparien valmistuksessa voi käyttää gluteenittomia jauhoja. Gluteenittomat jauhot voivat olla esimerkiksi riisijauhoja, tattarijauhoja, maissijauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta. Gluteenittomien jauhojen määrä kannattaa tarkistaa paketista ja lisätä taikinaan sen mukaisesti.

  Joitakin vinkkejä pipareiden leipomiseen

  – Muista, että piparien koostumukseen vaikuttaa myös rasvan määrä. Liikaa rasvaa saattaa tehdä pipareista liian rasvaisia ja liian vähän rasvaa saattaa tehdä pipareista murenevampia. Suositeltava määrä on noin 100-150 g voita per 4-5 dl jauhoja.

  – Taikinan annetaan levätä kylmässä noin tunnin ajan. Tämän jälkeen se on helppo kaulita ja muotoilla.

  – Muista käyttää piparkakkumuotteja, jotta piparit saavat muodon.

  – Pipareiden paistoaika riippuu uunista ja piparien koosta. Suositeltava paistoaika on noin 8-10 minuuttia 200 asteessa.

  – Jos haluat koristella piparit, valmista ensin valkoinen kuorrute tomusokerista ja vedestä. Koristele piparit haluamallasi tavalla.

  Pipareiden leipominen on hauskaa puuhaa koko perheelle. Valitsemalla oikeat jauhot ja noudattamalla muutamia vinkkejä, saat aikaan herkullisia ja kauniita pipareita. Hyvää joulua!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.