Mitä Jauhelihasta Voi Tehdä

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #4253

  +

  Mitä jauhelihasta voi tehdä?

  Jauheliha on monikäyttöinen ja maukas ainesosa monissa erilaisissa ruokalajeissa, ja sitä löytyy useimpien suomalaisten ruokakaupoista. Jauhelihaa voi käyttää monella eri tavalla ruoanlaitossa, joten tässä on muutamia ideoita siitä, mitä jauhelihasta voi tehdä.

  1. Mureketta

  Mureke on perinteinen ja rakastettu suomalainen ruoka. Jauhelihasta valmistettu mureke on yksinkertainen ja herkullinen ruoka, jonka valmistus ei vaadi kovin paljon aikaa tai vaivaa. Voit maustaa mureketta oman maun mukaan esimerkiksi sipulilla, valkosipulilla, tuoreilla yrteillä tai vaikka sinihomejuustolla.

  2. Spagettikastiketta

  Spagettikastike on helppo ja nopea valmistaa, ja se on yksi suosituimmista pastaruoista. Jauhelihasta valmistettu spagettikastike on yksi klassisimmista versioista, ja sen valmistus on yksinkertaista. Voit maustaa kastikkeen oman maun mukaan esimerkiksi valkosipulilla, basilikalla, oreganolla tai chilillä.

  3. Jauhelihakeittoa

  Jauhelihakeitto on lämmittävä ja helppo ruoka, joka sopii erityisesti kylmään vuodenaikaan. Voit valmistaa jauhelihakeiton esimerkiksi perunoista, porkkanasta, sipulista, paloitelluista tomaateista ja lihaliemestä. Mausta keitto omien mieltymystesi mukaan esimerkiksi rosmariinilla tai timjamilla.

  4. Härkäpapu-jauhelihapihvejä

  Härkäpapu-jauhelihapihvit ovat maukas ja terveellinen vaihtoehto tavallisille jauhelihapihveille. Härkäpapu sisältää paljon proteiinia ja se on hyvä kasvipohjainen vaihtoehto lihalle. Härkäpapu-jauhelihapihvit ovat helppoja valmistaa esimerkiksi jauhelihaa, keitettyjä härkäpapuja, kananmunaa ja mausteita käyttäen.

  5. Lihapullia

  Lihapullat ovat yksi suomalaisten suosituimmista ruokalajeista. Niitä voi tarjota perunamuusin tai pastan kanssa, tai vaikka lihapullakeitossa. Mausta lihapullat oman maun mukaan esimerkiksi sipulilla, valkosipulilla, persiljalla tai rosmariinilla.

  6. Texmex-ruokia

  Texmex-ruoat, kuten taco, burrito ja nachot, ovat herkullisia ja helppoja valmistaa jauhelihasta. Voit maustaa jauhelihan esimerkiksi tacomausteella, chilillä, juustolla ja jalapenoilla. Tarjoile ruoka esimerkiksi guacamolen, salsa-kastikkeen ja kermaviilin kanssa.

  7. Vuoat ja pata-annokset

  Jauhelihan avulla voit valmistaa myös herkullisia vuokaruoat ja pata-annokset. Esimerkiksi makaronilaatikko, lasagne, ja kaalilaatikko ovat klassisia ruokia, jotka valmistetaan jauhelihasta. Voit maustaa vuokaruoat oman maun mukaan esimerkiksi erilaisilla yrtteillä ja juustoilla.

  Yhteenveto

  Jauheliha on monipuolinen ja maukas ainesosa, josta voi valmistaa monia erilaisia ruokalajeja. Sen avulla voit valmistaa esimerkiksi mureketta, spagettikastiketta, jauhelihakeittoa, härkäpapu-jauhelihapihvejä, lihapullia, texmex-ruokia sekä erilaisia vuokaruoat ja pata-annokset. Kannattaa kokeilla erilaisia mausteita ja makuyhdistelmiä, jotta jauhelihasta saa juuri haluamansa maun.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.