Mitä Jätelasista Valmistetaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5709

  +

  Mitä Jätelasista Valmistetaan?

  Jätelasi on materiaali, jota syntyy esimerkiksi ikkunalasin ja juomalasien kierrätyksessä. Se on monikäyttöinen materiaali, joka löytää tiensä monenlaisiin tuotteisiin. Tässä artikkelissa kerromme, mitä kaikkea jätelasista valmistetaan.

  Ikkunalasit

  Ikkunalasit ovat yksi tärkeimmistä jätelasilähteistä. Kierrätyslasi sopii erinomaisesti uuden ikkunalasin raaka-aineeksi. Tehdasprosessissa lasi hienonnetaan ja sekoitetaan uuden lasin raaka-aineiden kanssa. Ikkunalasin raaka-aineessa kierrätyslasi voi korvata jopa 90 prosenttia uuden lasin raaka-aineista.

  Juomalasit

  Juomalasit ovat jokapäiväinen esine, joka on yleensä peräisin lasipuristimista tai puhalluskoneesta. Juomalasit voidaan murtaa ja kierrättää uudelleen. Kierrätysjätelasi on läpinäkyvää ja se soveltuu erityisen hyvin uusien juomalasien, koriste-esineiden ja kuitukankaiden valmistukseen. Jätelasia käytetään myös lasin ja metallin yhdistämisessä käytettävään juomatölkkiin. Siinä jätelasi toimii nesteen ja ilman erottajana.

  Lasipullot

  Lasipullot ovat yksi suosituimmista kierrätyslasi-lähteistä. Kierrätysjätelasi soveltuu suuresti uusien lasipullojen valmistukseen, koska se voi korvata valtaosan uuden lasin raaka-aineista. Kierrätysjätelasi soveltuu erinomaisesti myös tuulilasin valmistukseen.

  Lasiset kuitukankaat

  Lasi voidaan muokata suodattimiksi, jotka ovat hyvin pitkäkestoisia ja kestävät kulutusta. Lasisesta kuidusta, joka on valmistettu lasinpalasista ja jauhoista, valmistetaan suodattimia, eristeitä ja mattoja. Se soveltuu keittiö- ja kylpylätarvikkeiden valmistukseen.

  Väriaineista valmistetut tuotteet

  Jätelasi voidaan värjätä väreillä, joka avaa mahdollisuuden kierrätetyn lasin käyttöön muotoilijoiden ja taiteilijoiden käyttöön. Kierrätysjätelasia voidaan käyttää koriste-esineiden ja taulujen valmistukseen.

  Yhteenveto

  Jätelasi on arvokas raaka-aine, josta voidaan valmistaa paljon erilaisia tuotteita. Kierrätyslasi sopii erinomaisesti uuden lasin valmistukseen, koska se voi korvata suuren osan uuden lasin raaka-aineista. Jätelasia käytetään myös laajalti monenlaisissa tuotteissa, kuten suodattimissa, eristeissä, mattojen kuiduissa ja koriste-esineissä. Jätelasi on omalta osaltaan tärkeä askel kohti kestävämpää tulevaisuutta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.