Mitä Istuttaa Tulppaanien Kanssa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #2837

  +

  Mitä istuttaa tulppaanien kanssa?

  Tulppaanit ovat yksi Suomen kevään ikonisimmista kukista. Niitä löytää niin puistoista, kotipihoilta kuin kukkakaupoistakin. Kuitenkin, kun tulppaaniviikot ovat ohi ja kukat alkavat lakastua, mietitään usein, mitä voisi yhdistää tulppaanien kanssa kukkapenkissä tai ruukussa. Tässä artikkelissa käymme läpi muutamia erilaisia kasveja, joita voit istuttaa tulppaanien seuraksi.

  Krookukset

  Krookukset ovat ihastuttavia kevätkukkia, jotka loistavat erityisesti vaaleansinisinä, keltaisina ja oransseina sävyinä. Ne kukkivat yhtä aikaa tulppaanien kanssa ja ovat erittäin kauniita yhdistettynä esimerkiksi keltaisiin tulppaaneihin. Krookukset viihtyvät aurinkoisilla kasvupaikoilla ja kukinnan jälkeen niiden lehdet lakastuvat nopeasti.

  Narsissit

  Narsissit ovat klassinen kevätkukka, joka kukkii yhtä aikaa tulppaanien kanssa. Niitä löytyy monen värisinä ja kokoisina, mutta valkoiset ja keltaiset narsissit ovat erityisen kauniita yhdistettynä punaisiin tai pinkkeihin tulppaaneihin. Narsissit viihtyvät aurinkoisilla paikoilla ja niiden kanssa kannattaa istuttaa koristekaaleja, jotka pitävät narsissit ehjinä ja suojattuina esimerkiksi kevään viimeisiltä pakkasilta.

  Alppiruusut

  Alppiruusut ovat erittäin kauniita kevätkukkia, mutta ne vaativat hieman enemmän hoitoa kuin muut tässä artikkelissa mainitut kasvit. Alppiruusut viihtyvät varjoisilla ja kosteilla kasvupaikoilla ja kukkivat erittäin kauniisti yhdessä tulppaanien kanssa. Niiden kanssa kannattaa istuttaa esimerkiksi sammalta tai saniaisia, jotka pitävät maaperän sopivan kosteana alppiruusuille.

  Hyasintit

  Hyasintit ovat kauniita ja tuoksuvia kevätkukkia, joita löytyy esimerkiksi valkoisina, sinisinä, pinkkeinä ja keltaisina. Ne kukkivat yhtä aikaa tulppaanien kanssa, ja ovat erittäin kauniita istutettuna vaaleanpunaisiin ja oransseihin tulppaaneihin. Hyasintit viihtyvät aurinkoisilla ja hieman varjoisilla kasvupaikoilla.

  Orvokit

  Orvokit ovat kestäviä, monivuotisia kukkia, jotka kukkivat keväästä syksyyn. Niiden värejä ja kokoja on monia erilaisia, mutta punaiset tai siniset orvokit sopivat erityisen hyvin istutettavaksi esimerkiksi keltaisten tai valkoisten tulppaanien seuraksi. Orvokit viihtyvät aurinkoisilla paikoilla ja kestävät myös hieman varjoa.

  Lopuksi

  Tulppaanien kanssa voi yhdistellä monia erilaisia kasveja, ja tässä artikkelissa mainitut kasvit ovat vain muutamia esimerkkejä. Kuitenkin, kun istutat kasveja yhdessä, kannattaa miettiä niiden tarpeita ja antaa jokaiselle kasville sopiva kasvupaikka. Kun valitset erilaisia kasveja, saat aikaan monipuolisen kukkapenkin tai ruukun, joka ilahduttaa kevään yli.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.