Mitä Inssiin Mukaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #1864

  +
  Mitä Inssiin Mukaan?

  Inssi palvelee kuljettajia tarkastamalla ajoneuvon kunnon ja varmistamalla, että ajoneuvo täyttää tieliikennelain vaatimukset. Jos sinulla on inspektiontikirja, voit tietää, milloin ajoneuvoasi on tarkistettu viimeksi, minkä vuoksi kesä- ja talvikauden alkaessa onkin hyvä tarkistaa, milloin autosi tulisi seuraavaksi tarkastaa.

  Tarkistuslistalta löytyy useita kohtia, joita tarkastetaan inspektion aikana. Yksi tärkeimmistä tarkistuksista on renkaiden kunto. Auton renkaat on tarkistettava kulumisen, ilmanpaineen ja renkaiden laadun suhteen. Rengaspaineen tarkistus on erityisen tärkeää turvallisuuden kannalta – liian alhainen ilmanpaine lisää renkaan lämmön nousua ja kulutusta, mikä voi johtaa renkaan rikkoutumiseen. Tarkempia tietoja renkaista voi kysyä autonvalmistajalta tai renkaan asiantuntijalta.

  Muita tarkistettavia kohtia ovat jarrut, valot ja akku. Jarrujen tarkistus on erittäin tärkeää, koska toimivat jarrut antavat kuljettajalle mahdollisuuden pysäyttää auton turvallisesti. Jarrut tarkastetaan niiden tehokkuuden, kyvykkyyden ja kunnon suhteen. Valojen on oltava toimivia ja niitä on oltava riittävä määrä – etu- ja takavalojen on oltava toimivia, ja auton lähivalot ja kaukovalot voidaan tarkistaa valojen testauslaitteella. Akun tarkistus on tärkeää, sillä auton käynnistämiseen tarvitaan akkua. Akun myös latautuu ajon aikana, joten sen kunto on tärkeää varmistaa.

  Inssit liittyvät tiiviisti liikenneturvallisuuteen, ja inspektion tarkoitus onkin varmistaa, että ajoneuvo on turvallinen kuljettajalle ja muille tiellä liikkuville osapuolille. Kuljettajan ei kuitenkaan tarvitse tietää ajoneuvon tarkistuslistasta yhtä hyvin kuin inspektori, vaan riittää, että kuljettaja huolehtii siitä, että hänen ajoneuvonsa on tarkastettu säännöllisesti.

  Jos autossasi kuitenkin on korjattavia osia tai puutteellisuuksia, kuten esimerkiksi viallinen valo tai kumi, ne on korjattava viivyttelemättä, sillä ne voivat heikentää auton turvallisuutta. Inspektion luvan myöntämiseen vaaditaan, että ajoneuvon kunto on kunnossa ja tieliikennelain vaatimukset ovat täytettyinä.

  Inssin mukaan on siis huolehdittava siitä, että ajoneuvo on turvallinen kuljettajalle ja muille tiellä liikkuville osapuolille. Säännöllinen tarkistus auton kuntoon ja sen korjaamiseen nähden kuuluu kaikille Suomessa asuville ihmisille. Tämä varmistaa, että ajoneuvot ovat turvallisia kaikille.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.