Mitä Hyötyä Eu Sta On Suomelle

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #908

  +

  Mitä hyötyä EU:sta on Suomelle?

  Euroopan Unioni (EU) on Suomelle tärkeä taloudellinen ja poliittinen yhteistyökumppani. Suomi on ollut unionin jäsen vuodesta 1995 lähtien ja siitä lähtien EU on tarjonnut Suomelle monia etuja. Tässä artikkelissa tarkastellaan joitakin niistä.

  Kauppavaihto

  EU on Suomen suurin kauppakumppani ja sen myötä merkittävä taloudellinen tukipilari. EU:hun kuuluvat maat ostavat noin 60 prosenttia Suomen viennistä. Samaan aikaan Suomi saa noin 70 prosenttia tuonnistaan EU-maista. EU-jäsenyys on antanut suomalaisille yrityksille mahdollisuuden käyttää unionin yhteismarkkinoita, jotka sisältävät yli 450 miljoonan ihmisen kuluttajamarkkinat. Tämä on merkinnyt lisää kauppaa, uusia työpaikkoja ja taloudellista kasvua Suomelle.

  Maatalous

  Maatalous on tärkeä osa Suomen taloutta ja EU on merkittävä rahoittaja suomalaisille maanviljelijöille. EU:n maatalouspolitiikka tarjoaa tukea suomalaisille maanviljelijöille, jotka auttavat heitä kilpailemaan kansainvälisillä markkinoilla. EU myös tarkkailee säännöllisesti elintarviketurvallisuutta ja ympäristöä koskevia sääntöjä Suomessa, mikä on tärkeää suomalaisten kuluttajien ja viljelijöiden turvallisuuden kannalta.

  Turvallisuus

  EU:n jäsenyys on tuonut Suomelle myös turvallisuus- ja puolustuspolitiikan hyötyjä. EU tarjoaa yhteistyömahdollisuuksia jäsenvaltioiden välillä ja tällä tavalla se on parantanut turvallisuustilannetta Euroopassa. Suomalaiset ovat myös olleet aktiivisesti mukana EU:n sotilaallisissa operaatioissa, joissa on pyritty ylläpitämään rauhaa ja turvallisuutta sekä edistämään ihmisoikeuksia.

  Ympäristö

  EU panostaa voimakkaasti ympäristöön, ilmastoon ja kestävään kehitykseen. EU on kehittänyt tiukkoja ympäristönsuojelunormeja, joita sovelletaan kaikkiin EU:n jäsenmaiheen. Suomen kaltaiset Pohjoismaat koetaan erityisen tärkeiksi ilmastonmuutoksen torjumisessa. Tämä on merkinnyt myös sitä, että Suomen oma ilmastopolitiikka on tiukentunut ja Suomessa on kehitetty useita innovatiivisia ratkaisuja, esimerkiksi vähäpäästöistä energiaa ja kestävää liikennettä varten.

  Koulutus

  EU on kehittänyt aktiivisesti koulutuspolitiikkaansa ja on investoinut useita miljoonia euroja koulutukseen ja tutkimukseen. Erasmus+ -ohjelma on yksi tunnetuimmista ohjelmista, jonka avulla opiskelijat ympäri Eurooppaa voivat opiskella ja tutkia toisessa maassa. Suomalaisille opiskelijoille ja tutkijoille EU:n tarjoamat koulutusmahdollisuudet ovat tärkeitä, sillä ne tarjoavat laajan valikoiman erilaisia tehtäviä ja erilaisia paikkoja oppia uutta.

  Yhteenveto

  EU:sta on Suomelle monia etuja. Kauppasuhteet, maatalous, turvallisuus, ympäristö ja koulutus ovat esimerkkejä näistä eduista. EU-tasolla toteutetut päätökset vaikuttavat suoraan Suomeen ja niitä ovat muun muassa yhteiset lainsäädäntöasiat, tullimääräykset sekä direktiivit. Suomen kannalta on tärkeää, että EU jatkaa tiivistä yhteistyötä yhteiskunnan hyvinvoinnin ja kestävän kehityksen edistämiseksi.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.