Mitä Hummus Sisältää

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #636

  +

  Mitä Hummus Sisältää?

  Hummus on Lähi-idästä peräisin oleva tahna, joka valmistetaan kikherneistä, oliiviöljystä, tahinista, valkosipulista, sitruunamehusta ja mausteista. Se on Suomessa suosittu välipala, joka sopii niin leivän päälle kuin dippikastikkeeksi vihanneksille.

  Kikherneet

  Hummus valmistetaan kikherneistä, jotka ovat erittäin terveellisiä. Ne sisältävät runsaasti proteiinia, kuitua ja tärkeitä vitamiineja kuten C-, B6- ja K-vitamiinia. Kikherneet myös alentavat kolesterolia ja säätelevät verensokeria.

  Oliiviöljy

  Oliiviöljy on toinen tärkeä aines hummuksessa. Se sisältää hyviä rasvoja ja antioksidantteja, jotka suojaavat soluja vapailta radikaaleilta. Oliiviöljy myös parantaa kolesteroliarvoja ja säätelee verensokeria.

  Tahini

  Tahini on maapähkinävoimaisen makuinen tahna, joka valmistetaan seesaminsiemenistä. Seesaminsiemenet sisältävät paljon proteiinia, kalsiumia ja magnesiumia. Tahini tekee hummuksesta kermaisen ja täyteläisen.

  Valkosipuli

  Valkosipuli antaa hummukselle voimakkaan maun ja hajun. Se on myös terveellinen ainesosa, joka alentaa verenpainetta, parantaa verenkiertoa ja ehkäisee sydän- ja verisuonisairauksia.

  Sitruunamehu

  Sitruunamehulla on tärkeä rooli hummuksen maussa. Se myös lisää tahnan happamuutta ja auttaa siten säilyttämään sen tuoreuden. Sitruuna sisältää runsaasti C-vitamiinia, joka edistää immuunijärjestelmän toimintaa.

  Mausteet

  Hummus sisältää yleensä mausteita kuten juustokuminaa, korianteria ja paprikajauhetta. Nämä mausteet antavat hummukselle mausteisen maun ja lisäävät sen terveellisyyttä. Juustokumina esimerkiksi edistää ruoansulatusta ja ehkäisee tulehduksia.

  Yhteenveto

  Hummus sisältää terveellisiä ja ravitsevia ainesosia, jotka tekevät siitä hyvän vaihtoehdon perinteisille välipaloille. Kikherneet, oliiviöljy, tahini, valkosipuli, sitruunamehu ja mausteet ovat kaikki terveellisiä ja edistävät kehon hyvinvointia. Hummus on helppo valmistaa kotona ja se säilyy hyvin jääkaapissa. Syödään hummusta hyvän leivän tai raikkaiden vihannesten kanssa terveellisten ja maukkaiden elämäntapojen nimissä!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.