Mitä Hr Tarkoittaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #1146

  +

  Mitä HR tarkoittaa?

  HR eli henkilöstöhallinto on yksi organisaation keskeisistä toiminnoista, joka vastaa henkilöstöä koskevista asioista. HR:n tavoitteena on varmistaa, että organisaatio rekrytoi, kouluttaa ja säilyttää tehokkaita ja tyytyväisiä työntekijöitä.

  HR:n rooli organisaatiossa

  HR:n tärkein tehtävä on varmistaa organisaation henkilöstön tehokkuus ja tyytyväisyys. HR vastaa monista tehtävistä, kuten rekrytoinnista, palkkauksesta, koulutuksesta, työsuhteen hallinnasta ja työntekijöiden tukemisesta.

  HR:n tehtäviin kuuluu myös työsuhteiden lakien ja määräysten noudattaminen, työpaikan turvallisuuden varmistaminen, tasa-arvon ja monimuotoisuuden edistäminen sekä työntekijöiden oikeuksien suojaaminen.

  HR:n merkitys työntekijöille

  HR:n huolehtiminen työntekijöistä on erittäin tärkeää organisaation menestyksen kannalta. Tyytyväiset työntekijät ovat sitoutuneita ja tehokkaita, ja he ovat halukkaita jatkamaan työskentelyä organisaatiossa pitkään.

  HR:n tärkeyttä ei pidä aliarvioida myöskään työntekijöiden hyvinvoinnin kannalta. Henkilöstöhallinto vastaa monista henkilöstön hyvinvointiin liittyvistä asioista, kuten terveydenhuollosta, terveys- ja turvallisuuskoulutuksesta ja työ- ja vapaa-ajan tasapainosta.

  HR:n merkitys organisaation menestykselle

  HR:n merkitys organisaation menestykselle on suuri. Kun organisaatiossa on vahva HR, se pystyy houkuttelemaan ja säilyttämään tehokkaita ja tyytyväisiä työntekijöitä, mikä puolestaan johtaa parempaan suorituskykyyn ja kasvuun. HR myös varmistaa, että organisaatiossa on oikeat työkalut ja politiikat, joita tarvitaan muutosten toteuttamiseen.

  Mitä HR vaatii organisaatiolta?

  HR toimii parhaiten organisaatiossa, jossa on selkeät tavoitteet ja arvot. HR:n menestykselle on tärkeää, että organisaatio on avoin, tukee muutoksia ja arvostaa henkilöstönsä työtä.

  Organisaation on myös tuettava HR:ää tarjoamalla tarvittavat resurssit ja teknologian sekä takaamalla henkilöstön ja työntekijöiden kommunikaatio. Organisaation on myös oltava valmis investoimaan henkilöstönsä koulutukseen ja ammatilliseen kehitykseen.

  Yhteenveto

  HR on organisaation keskeinen toiminto, joka vastaa henkilöstön hyvinvoinnista ja tehokkuudesta. HR varmistaa, että organisaatio rekrytoi, kouluttaa ja säilyttää tehokkaita ja tyytyväisiä työntekijöitä, mikä puolestaan johtaa parempaan suorituskykyyn ja kasvuun. On tärkeää, että organisaatio tukee HR:ää tarjoamalla tarvittavat resurssit ja tuen sen menestykselle.

  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.