Mitä Hiirelle Syötiksi

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #715

  +

  Mitä Hiirelle Syötiksi?

  Hiiret ovat yleisiä vieraita monessa suomalaiskodissa, ja niiden torjunta on monien huolenaihe. Hiirten häätöön liittyy monia eri menetelmiä, mutta yksi tehokkaimmista keinoista on tarjota hiirille syötiksi houkuttelevia ruokia. Tässä artikkelissa käydään läpi, mitä hiirelle kannattaa tarjota syötiksi.

  Huom! Hiirien torjuntaan liittyy riskejä, jotka kannattaa ottaa huomioon. Varmista aina, että käytät hiirien torjuntaan hyväksyttyjä menetelmiä ja pidä torjunta-aineet poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

  1. Pähkinät ja siemenet

  Hiiret pitävät erityisen paljon pähkinöistä ja siemenistä. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi auringonkukansiemenet, seesaminsiemenet, saksanpähkinät ja mantelit. Voit käyttää syötiksi sekä kuorittuja että kuorimattomia siemeniä. Lisäksi voit kokeilla esimerkiksi maapähkinävoita, joka houkuttelee hiiriä tehokkaasti.

  2. Kuivatut hedelmät

  Myös kuivatut hedelmät kuten rusinat ja luumut ovat hiirille herkullisia. Nämä syötit kannattaa kuitenkin tarjota varovasti, sillä hiiret eivät välttämättä löydä niitä heti. Voit leikata hedelmät pieniksi paloiksi ja asettaa ne hiiriä houkutteleviin paikkoihin.

  3. Juusto ja kovat juustonkorput

  Juusto on monien hiirien suosikkiherkku, mutta sen suuri rasvapitoisuus voi olla haitallista hiirille. Kovat juustonkorput ovat parempi vaihtoehto, sillä ne eivät sisällä paljon rasvaa. Voit murustaa juustonkorput hiirien houkuttimesi päälle.

  4. Mausteiset ruoat

  Hiiret pitävät ruoista, jotka ovat makeita ja rasvaisia, mutta myös mausteiset ruoat voivat olla houkuttelevia. Esimerkiksi curry tai chilijauhe voivat houkutella hiiriä syömään. Huomioi kuitenkin, että mausteiset ruoat ovat hiirille yleensä haitallisia, joten älä käytä tätä vaihtoehtoa pitkäaikaisesti.

  5. Ruoantähteet

  Hiiret voivat syödä lähes mitä tahansa ruoantähteitä, mikäli ne eivät ole liian suolaisia tai mausteisia. Jätä ruoankorvike hiirien houkuttimesi lähettyville ja katso, löytävätkö ne sen.

  On tärkeää, että hiirien houkuttaminen syötiksi ei ole ainoa keino torjua hiiriä. Syötit toimivat parhaiten yhdessä muiden ennaltaehkäisevien menetelmien kanssa, kuten hiirien sisäänkäyntien tukkimisen ja kodin siistimisen kanssa. Mikäli käytät hiirien torjuntaan myrkyllisiä syöttejä, huolehdi aina siitä, että ne ovat poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta.

  Toivottavasti tämä artikkeli auttoi sinua valitsemaan oikean syötin hiirien torjuntaan. Muista aina käyttää hiirien torjunnassa varovaisuutta ja turvallisuusohjeita, jotta torjuntaan liittyvät riskit pysyvät minimissä.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.