Mitä Hiekkaa Akvaarioon

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #6337

  +

  Mitä hiekkaa akvaarioon?

  Akvaariossa on tärkeää valita oikea tyyppi ja määrä hiekkaa. Hiekka suodattaa veden ja pitää sen kirkkaana, samalla kun se tarjoaa kasveille ja eläimille mukavan kodin. Suomessa asuville ihmisille on tärkeää valita hiekka, joka on sopiva niiden alueen veden ominaisuuksille.

  Valkoinen hiekka

  Valkoinen hiekka on yleisin akvaarioiden hiekka. Se näyttää kauniilta ja on edullinen. Valkoinen hiekka on myös helppo puhdistaa, mikä on etu akvaarin hoitoa ajatellen. Valkoista hiekkaa ei kuitenkaan pidä käyttää happamessa vedessä, koska se voi nostaa pH-arvoa. Jos eläimet tarvitsevat alhaisen pH-arvon, valkoinen hiekka ei ole suositeltavaa.

  Musta hiekka

  Musta hiekka on erittäin kaunis akvaariossa ja se sopii kaikkiin pH-arvoihin. Musta hiekka sopii hyvin myös akvaarioihin, joissa on tummia kaloja tai pohjakaloja, koska he näkyvät paremmin mustaa taustaa vasten. Musta hiekka on kuitenkin kalliimpaa kuin valkoinen hiekka, ja jos lisäät paljon sitä akvaarioon, se saattaa tehdä vedestä tummempaa.

  Beige hiekka

  Beige hiekka näyttää luonnollisemmalta kuin valkoinen hiekka, mutta se on silti helppo puhdistaa jaetuu hyvin kasveille ja eläimille. Beige hiekka sopii hyvin useimpiin akvaarioihin eikä sillä ole suurta vaikutusta pH-arvoon. Beige hiekka voi myös olla hieman halvempaa kuin musta hiekka.

  Johtopäätös

  Tärkeintä on valita hiekka, joka sopii akvaarioosi ja sen asukkaille. pH-arvo on erityisen tärkeä asia, joka on otettava huomioon hiekan valinnassa. Jos haluat, voit myös käyttää erilaisia hiekan värejä ja luoda haluamasi ilme. Muista kuitenkin, että oikea määrä hiekkaa on tärkeä pitämään veden kirkkaana ja puhtaana. Yleensä noin 2-3 cm kerros on hyvä valinta.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.