Mitä Hernekeiton Sekaan

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:56 pm #3797

  +

  Mitä Hernekeiton Sekaan?

  Suomalaiset rakastavat hernekeittoa. Se on perinteikäs ja maistuu erityisen hyvältä kylminä talvipäivinä. Hernekeitto on myös edullinen ja helppo valmistaa. Mutta mitä kaikkea hernekeiton sekaan voisi lisätä? Tässä artikkelissa listaamme suosituimmat vaihtoehdot.

  Makkarat

  Makkara on yksi suosituimmista lisäkkeistä hernekeittoon. Se tuo ruokaan lisää makua ja lisäksi antaa hieman suutuntumaa. Makkarat voi keittää erikseen ja lisätä hernekeittoon vasta sen jälkeen, tai keittää ne suoraan keiton seassa. Suosituimpia makkaroita hernekeiton sekaan ovat lenkkimakkarat, nakit ja savustetut makkarat.

  Pekoni

  Pekoni on toinen suosittu lisuke, joka antaa hernekeitolle hieman lisää makua. Pekonin voi paistaa pannulla ja lisätä sen jälkeen hernekeittoon. Pekonin sijaan voi myös käyttää murskattua pekonisipsiä, joka tuo mukavan suutuntuman keittoon.

  Ruisleipä

  Ruisleipä on klassinen lisuke hernekeitolle. Ruisleipä paloitellaan ja dipataan hernekeittoon. Tämä antaa ruoalle hieman lisää rakennetta ja lisäksi ruisleipässä on hyviä ravintoaineita. Voit kokeilla myös muita leipiä, kuten vaaleaa leipää tai patonkia.

  Sipulit

  Sipulia käytetään monessa ruoassa, ja se sopii myös hernekeiton sekaan. Sipulin voi pilkkoa ja kuullottaa pannulla ennen hernekeiton lisäämistä tai lisätä raakana keiton sekaan. Sipuli tuo lisää makua ja rakennetta, ja sen terveellisyydestä ei ole epäilystäkään.

  Porkkanat

  Porkkanat antavat hernekeitolle hieman makeutta ja raikkautta. Porkkanat voi pilkkoa pieniksi paloiksi ja lisätä keittoon kypsymään. Tämä tuo lisää ravintoaineita ja väriä keittoon.

  Naudanliha

  Naudanliha on hernekeiton perinteinen lihavaihtoehto. Se antaa ruokaan lisää makua ja proteiinia, ja naudanliha sopii erinomaisesti yhteen hernekeiton kanssa. Naudanliha kannattaa keittää erikseen ja lisätä hernekeittoon vasta sen jälkeen.

  Kermaviili

  Kermaviili on perinteinen lisuke hernekeitolle. Se tuo keittoon lisää makua ja raikkautta, ja sen voi lusikoida suoraan lautaselle keiton päälle. Kokeile myös muiden maustettujen kermaviilien, kuten valkosipulikermaviilin tai yrttikermaviilin käyttöä.

  Tilli

  Tilli on hernekeiton perinteinen mauste. Sitä käytetään usein sekä keiton seassa että koristeena. Tilli tuo keittoon raikkaan maun ja antaa siihen hieman väriä.

  Näiden lisäkkeiden lisäksi hernekeiton sekaan voi lisätä muitakin raaka-aineita makusi mukaan. Esimerkiksi perunat, juurekset ja erilaiset yrtit sopivat hyvin hernekeiton sekaan. Muista kokeilla erilaisia yhdistelmiä ja löydä oma suosikkisi!
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.