Mitä Herkkuruokaa

 • Tämä aihe on tyhjä.
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • 21 kesäkuun, 2023 klo 8:57 pm #5057

  +

  Mitä Herkkuruokaa Suomessa Asuvat Ihmiset Syövät?

  Suomalaiset ovat tunnetusti syöpöjä, ja herkut ovat osa suomalaisuutta – niin arkisin kuin juhlapöydässäkin. Mutta mitä herkkuruokaa Suomessa asuvat ihmiset oikein syövät? Tässä artikkelissa tutustumme muutamaan suosittuun herkkuruokaan, jotka ovat suomalaisille tärkeitä.

  Karjalanpiirakka

  Karjalanpiirakka on maamme suosituimpia perinneruokia. Karjalanpiirakka on peräisin Karjalan maakunnasta ja se on levinnyt laajasti ympäri Suomea. Karjalanpiirakan täytteenä on perinteisesti kahvijuustoa, mutta nykyään täytteenä käytetään myös riisipuuroa, perunaa ja porkkanaa yms.

  Makaronilaatikko

  Makaronilaatikko on suomalainen klassikko, joka on helppo ja nopea valmistaa. Riippuen perheen koosta ja makumieltymyksistä makaronilaatikon resepti muuttuu, mutta se sisältää yleensä makaronia, jauhelihaa, munia, maitoa ja juustoraastetta. Makaronilaatikko onkin perinteinen arkiruoka, joka sopii hyvin kiireisiin arki-iltoihin.

  Lihapullat

  Lihapullat ovat toinen suomalaisten suosikki herkku. Lihapullat sopivat niin perheen sunnuntairuoaksi kuin maittavaksi iltapalaksi. Lihapullat valmistetaan usein jauhelihasta, sipulista, vehnäjauhoista, maidosta ja munista. Lihapullat tarjoillaan usein perunamuusin tai hernekeiton kanssa.

  Kalakukko

  Kalakukko on perinteinen suomalainen ruoka, joka on peräisin Savon alueilta. Kalakukko on perinteisesti valmistettu leivonnaisena, jossa taikinaan on kääritty sisään kalan lisäksi myös sianlihaa tai pekonia. Kalakukko valmistetaan usein tuoreesta kuhasta tai muusta kalasta. Kalakukko on edelleen suosittu ruoka, jota syödään esimerkiksi Savonlinnan ja Kuopion markkinoilla.

  Tiramisu

  Vaikka edellä mainitut ruuat ovatkin perinteisiä suomalaisia herkkuja, niin herkuttelussa suositaan yhä enemmän kansainvälisiä makuja. Yksi näistä on italialainen tiramisu. Tiramisun valmistamiseen tarvitaan vain muutamia raaka-aineita; munia, sokeria, mascarpone-juustoa, tummaa espressoa- ja sokeroituja tummia keksejä. Tiramisu on kerroksellinen jälkiruoka, joka koostuu vaahdotetusta munasta, mascarpone-juustosta ja sokerista. Kerrosten välissä käytetään sokeroituja tummia keksejä, jotka on kastettu espressoon.

  Suomalaisille tärkeitä ovat perinteiset suomalaiset herkut, kuten karjalanpiirakat, lihapullat ja makaronilaatikko. Myös kansainväliset herkut, kuten tiramisu, ovat kuitenkin saavuttaneet suomalaisten sydämet. Herkkuruoka on osa suomalaista kulttuuria ja suomalaiset haluavat nauttia hyvistä mauista niin arjessa kuin juhlassa.
  **

 • Sinun täytyy olla kirjautuneena sisään vastataksesi tähän aiheeseen.